Створення першого зразка РЛС «Мінерал-У» на фінішній прямій

08.06.2021 0 By NS.Writer

В Україні завершують роботи над створенням першого зразками нової мобільної РЛС «Мінерал-У» на платформі Tatra 8×8.

Як пише mil.in.ua, про це інформує Defense Express.

Повідомляється, що ДП Науково-дослідний інститут радіолокаційних систем «Квант-Радіолокація» спільно з харківським підприємством «СКТБ Корпорація «УкрІннМаш» завершують монтування елементів та систем РЛС «Мінерал-У» на автомобільній платформі Tatra 8×8.

Мобільний багатофункціональний радіолокаційний комплекс «Мінерал-У» виготовляється для ЗС України в рамках державного оборонного замовлення.

Завершується створення першого зразка РЛС «Мінерал-У». Фото: Defense Express

РЛС призначена для виявлення, та класифікації надводних об’єктів на відстані — до 500-600 км за допомогою пасивного каналу, дорозвідка може здійснюватися із використанням активного каналу. Задача комплексу полягає у видачі цілевказання для засобів ураження, в першу чергу для берегового ракетного протикорабельного комплексу РК-360 МЦ «Нептун».

Укриття станцій багатофункціонального радіолокаційного комплексу “Мінерал-У” на заводі “Радіовимірювач”, кадр відео Security Talks

Підйомний блок з РЛС «Мінерал-У» у радіопрозорому укритті поєднується разом із кунгом персоналу, та встановлюється на мобільному шасі.

Нагадуємо, що раніше ми повідомляли, про те, що на державному підприємстві «Радіовимірювач» (Київ) вже виготовили дві станції багатофункціонального радіолокаційного комплексу «Мінерал-У», який розробив «Квант-Радіолокація».

Дослідні зразки станцій побудували за контрактом, який підписали у грудні 2019 року. Замовником виступає Міністерство оборони України.

Ці дві станції є складовою комплексу, який може видавати цілевказання одному дивізіону РК-360МЦ «Нептун».

Як повідомляв директор «НДІ радіолокаційних систем «Квант-Радіолокація» Едуард Касапов, що на той момент станції проходили процес налаштування і підготовки до монтажу на колісне шасі TATRA.

Дві станції багатофункціонального радіолокаційного комплексу “Мінерал-У” на заводі “Радіовимірювач”, кадр відео Security Talks

Очікується, що комплекс буде готовий до випробувань в польових умовах до кінця 2021 року. Таким чином підприємство встигне завершити роботи до виготовлення першого серійного комплексу «Нептун».

За словами директора ДП «Радіовимірювач» нових контрактів на виготовлення станцій «Мінерал-У» поки що немає. Оновлені потужності підприємства дозволяють виготовляти 2 комплекси на рік. Цю кількість можна збільшити, якщо залучити до процесу інші профільні підприємства Укроборонпрому. Тому розробник і виробник розраховують на експорт комплексу закордон.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: