Стоянки літаків відбудовано на криворізькому військовому летовищі

02.02.2022 0 By NS.Writer

Криворізьке військове летовище активно відновлюється та розбудується для використання Повітряними Силами, повідомляє Мілітарний з посиланням на Повітряне командування «Схід».

Колективи авіаційних комендатур повітряного командування «Схід» активно несуть навантаження з відновлення аеродромної мережі Повітряних Сил східного регіону.

На відродженому криворізькому військовому летовищі вже відбудовано стоянки літаків.

Також відбудовано склад паливно-мастильних матеріалів та розгорнуто сучасне модульне містечко для льотного складу.

Нагадаємо, тільки у 2020 році вперше за понад два десятиріччя криворізький військовий аеродром прийняв одночасно декілька повітряних бортів.

Військовий аеродром «Довгинцеве» у Кривому Розі функціонував на регулярній основі з середини 1950-х років.

На ньому дислокувався авіаполк військово-транспортної авіації — 363 ВТАП (в/ч 22527).

2000-го полк був розформований і 2004-го остаточно перебазований.

У грудні 2018 стало відомо, що аеродром реанімують у межах державної програми відновлення військових аеродромів.

Летовище Краматорська

У Краматорську було осучаснено цифрове обладнання диспетчерської вежі та оновлено світлотехнічне обладнання для злітно-посадкової смуги аеродрому.

Краматорське летовище в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил виконує регулярний прийом та випуск біля півтисячі повітряних суден на рік та обслуговує не тільки авіацію Збройних Сил.

Також летовище обслуговує й інші державні відомства, зокрема Державну службу з надзвичайних ситуацій, Державну прикордонну службу та Національну Гвардію України.

Між іншим, в ускладнених зимових умовах до задач військових підрозділів додається ще й робота з прибирання летовища від снігу й ожеледі.

Як розповів начальник інженерно-аеродромної служби логістики повітряного командування «Схід» підполковник Володимир Снігурський, навіть розрахувати кількість технічних засобів й особового складу для боротьби з наслідками зимової негоди — ціла наука.

Існують таблиці розрахунків, що передбачають не тільки кількість снігу й температуру, параметрів набагато більше — й всі нюанси треба передбачити заради ефективного результату.

Наприклад, для підготовки злітно-посадкової смуги стратегічно важливого аеродрому у Краматорську щоденно залучається з пів десятка техніки та майже два десятки фахівців авіаційної комендатури.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: