Стівен Хокінг робить свою докторську дисертацію доступною в інтернеті

26.10.2017 0 By Chilli.Pepper

Він використовує сучасні технології, щоб викликати інтерес до космосу.

Стівен Хокінг розповідає про своє життя та роботу під час публічного симпозіуму, присвяченого своєму 75-річчю в Леді Мітчелл Холл у Кембриджі. (Фото Джо Гідденса / PA Images via Getty Images)

 

Коли-небудь цікавились питанням, як Стівен Хокінг бачив Всесвіт у роки кандидата в докторантуру, коли його теорії про чорні діри тільки починали розвиватися? Тепер вам не потрібно про це чути з інших уст – можна просто перейти прямо до джерела, повідомляє engadget.

Легендарний космолог вперше опублікував свою докторську дисертацію 1966 року у вільне читання для широкої публіки. Хокінг робить доступною роботу із надією, що це викличе інтерес як до самого космосу, так і до спільних досліджень. «Я сподіваюся надихнути людей усього світу дивитися на зірки, а не вниз на ноги», – сказав він.

Зайве говорити – це не просте читання. Хокінг використовував розширення Всесвіту, щоб кинути виклик існуючій гравітаційній теорії – галактики не могли утворитися в результаті ранніх збурень, стверджував він – і представити модель гравітаційного випромінювання і розширення, яка показує, що просторово-часові особливості “неминучі”.

Незалежно від того, шукаєте ви її чи ні, фле була велика кількість незадоволеного попиту на його роботу. У Кембриджському університеті заявили, що даний документ є «найбільш запитуваною» процею їх відкритого сховища і отримує “сотні” запитів. Такий прецедент також допоможе “відкрити шлюзи”. З цього моменту всі випускники Кембриджа повинні будуть надавати цифрові копії своїх докторських дисертацій, отримуючи мотивацію для оприлюднення. Ініціатива Хокінга цілком може дати їм впевненість в необхідному – вони будуть знати, що не варто боятися, коли розкриваєш свою роботу.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: