Stellar стає третім офіційним блокчейном для стейблкоіна USDC

16.10.2020 0 By Chilli.Pepper

Цей крок стався через кілька місяців після того, як USDC було запущено на блокчейні Algorand, що знизило його залежність від Ethereum.

Новину повідомляє financemagnates.

USD Coin (USDC), стейблкоін, прив’язаний до долара США, сьогодні знайшов новий дім за допомогою децентралізованого протоколу з відкритим кодом Stellar, який стає його третім основним блокчейном.

Цей крок стався через кілька місяців після того, як стейблкоін було запущено на блокчейні Algorand (ALGO), що знизило його залежність від мережі Ethereum, яка з самого початку пропонувала підтримку власною монетою ERC-20.

Stellar – це платіжна технологія із відкритим кодом, яка має кілька спільних рис із Ripple. Спочатку обидві монети мали спільний протокол, а також їх співзасновником була одна людина Джед Маккалеб. Подібно до Ripple, Stellar прагне зв’язати фінансові установи та зменшити витрати та час, необхідні для транскордонних переказів.

«Поєднуючи наші сильні сторони – USDC як одна з провідних у світі сумісних та регульованих цифрових доларових стабільних монет, а Stellar як зріла мережа з неперевершеною здатністю підключати глобальну фінансову інфраструктуру – ми можемо запропонувати USDC та Stellar користувачам новий рівень можливостей». сказала Денелле Діксон, генеральний директор Stellar Development Foundation.

Отримати позику або кредит онлайн: ukringroup.org.ua

USDC встановлює суворий набір критеріїв для випуску

USDC – це монета ERC-20 на базі Ethereum, яка полегшує взаємодію гаманців, бірж та інших інтелектуальних контрактів з токеном, виступаючи свого роду надійним сховищем, де торговці криптовалютами можуть паркувати свої активи на нестабільних ринках.

USDC на даний час є другим за величиною стейблкоіном за ринковою капіталізацією і 13-м за величиною кріптоактивом із капіталізацією майже 2,7 мільярда доларів. Монету було розроблено як спільне підприємство, яке складається з американської кріптобіржі Coinbase і платіжної компанії Circle.

Однак USDC показав стриману реакцію на новини, опустившись на 0,01% за день, повідомляє CoinMarketCap.

Ця розширена підтримка USDC на нових блокчейнах з’являється, оскільки довіра до монети стрімко зростає після того, як вона залучила велику бухгалтерську фірму для аудиту своїх резервів. Цей крок був важливим через неприємні питання щодо основної стабільної монети Tether, яка поступилася своїм пануванням іншим альтернативам, включаючи монету Circle, Paxos Standard та Gemini Dollar.

Circle нещодавно відкрила двері своєї стабільної монети для бізнесу, спеціальний рахунок, який надає набір інструментів API, що дозволяють розробникам конструювати на основі USDC. Цей крок розширює охоплення пропозиції, яке в першу чергу орієнтовано на роздрібну торгівлю і інвестиції, щоб привернути увагу до партнерства B2B.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: