Ставлячи крапку в питанні НАТО. Особиста думка

08.03.2022 0 By NS.Writer

Дискусію щодо НАТО, епізодично ініційовану головою держави, широко коментувати не буду — і часу нема, і не на часі. Але скажу, що НАТО, як довела практика — непогана гуманітарна організація, якій, якщо вона виконає спортивно-мобілізаційні та техніко-тактичні нормативи, Україна може дозволити згодом вступити до резерву ТРО однієї з наших військово-громадянських адміністрацій.

Тепер ми — і всі решта — точно знаємо, що відбулося би у разі актуалізації «питання Піонтковського» — «Чи будуть союзники помирати за Нарву?». Ні, принаймні офіційно — вони дозволили би їхати добровольцям, постачали би озброєння, ще багато чого, але — скажімо, більш-менш серйозна ПРО з’явилася в наших натівських сусідів лише за останній місяць-два (крім Румунії, і то є нюанси). Контингенти ж ті маніякові — не завада, бо він заявив би, що це стріляють по ньому. Тому що система прийняття рішень консенсусом не розрахована на справжню повномасштабну війну регіонального і світового масштабу. Як нема чого під час таких випробувань плутатися під ногами надлишковому ринковому лібералізмові чи балакливій парламентській демократії. Ідеї та механізми, які регулювали і регулюють НАТО банально застаріли.

Історія робиться сьогодні знову тут, в Україні, а все решта подій і процесів — це грумінг мавпочок поряд з міським сміттєзвалищем. Тому на ці порожні дискусії сьогодні відволікатися не слід. Нам допомагає чимало країн, серед них є і країни-члени НАТО, визначальність такого їхнього статусу — питання сьогодні навіть для них самих. Крім того, що ми маємо і отримуємо нам потрібні ще комплекси ППО і старі літаки.

Щодо рішучіших кроків — навіщо вимагати від глибокого пенсіонера пробігти стометрівку? Хай не хвилюються, ми їх теж захистимо. Не слід тільки дивуватися, що один з наших пращурів, король Італії Одоакер урешті-решт розпустив Західну Римську Імперію за непотрібністю, а старі лахи та печатки відправив до Константинополя хрещеному Зеноном кілікійському піратові Тарасикодісі, який тоді був там імператором. Нічого під Місяцем немає нового, всьому свій початок і кінець.

Тримаймося.

Ексклюзив

Максим Михайленко, главный редактор Newssky


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: