Стали відомі перші отримувачі грантів на розвиток бізнесу

27.07.2022 0 By NS.Writer

Перші 424 підприємці найближчим часом зможуть започаткувати або розширити свій бізнес завдяки державній програмі грантів. На їхні рахунки буде перераховано 98,2 млн грн, повідомила пресслужба Мінекономіки, пише forbes.ua.

Ілюстративне фото

Найбільше грантів отримають жителі Києва — 101 успішна заявка. Також лідерами за кількістю позитивних рішень є підприємці з Київської (62 заявки), Дніпропетровської (52 заявки) та Полтавської (40 заявок) областей.

Серед сфер діяльності найбільше грантів буде спрямовано на розвиток чи створення підприємств оптової та роздрібної торгівлі і ремонту автотранспортних засобів — 142. Також 127 одержувачів коштів планують започаткувати підприємства переробної промисловості. Ще 66 грантів отримають субʼєкти господарювання на створення чи розвиток власних готелів, кемпінгів, кав’ярень і ресторанів.

Загалом вже 5031 підприємець подав запит через портал «Дія» на отримання мікрогрантів. Всі, хто успішно пройде етапи відбору та буде оцінений високим балом, одержать від 50 до 250 000 грн на існуючу чи нову справу.

Кошти можна використати для закупівлі або лізингу обладнання, оренди приміщення, придбання сировини і матеріалів. Учасник зобов’язаний створити 1–2 робочих місця тЧитайте також на Newssky та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».а провадити діяльність впродовж трьох років, сплачуючи податки і збори.

21 червня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що українці, які хочуть запустити новий бізнес, зможуть отримати безповоротні ґранти до 250 000 грн у межах нової урядової програми «єРобота». Загалом уряд затвердив три програми на 16 млрд грн.

Малий бізнес зазнав колосальних втрат через війну. За даними Європейської Бізнес Асоціації, 15% підприємств втратили понад $100 000, 28% — від $10 000 до $50 000, 40% — до $10 000. При цьому в кожного п’ятого втрати сталися безпосередньо внаслідок бойових дій. Сума збитків, яких завдано підприємствам, становить близько $2 млн. Водночас тільки 6% змогли пройти перші два місяці війни без втрат.

Майже половині малого бізнесу в Україні не вистачає замовлень, клієнтів за кордоном шукають 45%. Кожен четвертий підприємець потребує грошей на зарплати, обладнання, сировину та матеріали, йдеться в дослідженні платформи Keep Going.

Читайте також на Newssky «Германія передала Україні РСЗВ Mars II та САУ Panzerhaubitzen 2000» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: