ССО ЗСУ збільшать на тисячу бійців

07.07.2021 0 By NS.Writer

Сили Спеціальних операцій ЗСУ будуть збільшені на 1000 осіб.

Про це інформує Мілітарний.

Відповідно до прийнятого Верховною Радою України за основу у першому читанні 318 голосами народних депутатів, законопроєкту «Про основи національного спротиву». Передбачається збільшення граничної чисельності Збройних сил України на 11 тисяч: 10 тисяч — Тероборона та одна тисяча — Сили Спеціальних операцій.

Таким чином Верховна Рада України планує доопрацювати даний законопроєкт між першим та другим читанням.

За висновками Головного науково-експертного управління та членів Комітету Верховної Ради України законопроект має багато недоопрацювань та зауважень.

Проектом Закону пропонується затвердити чисельність Збройних Сил України у кількості, яка не перевищує 261000 осіб, у тому числі 215000 військовослужбовців.

Законопроєкт № 5557 визначає поняття «національний спротив» та розділяє його на три ключові компоненти: територіальну оборону, рух опору та підготовку громадян до національного спротиву.

Національний спротив — це «складова всеохоплюючої оборони України, що включає в себе комплекс заходів, які організовуються та здійснюються в мирний час і в особливий період в Україні з метою максимально широкого залучення громадян України до дій, спрямованих на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави, стримування і відсіч агресії та завдання противнику неприйнятних втрат, з огляду на які він буде змушений припинити агресію проти України».

Рух опору є системою воєнних, інформаційних і спеціальних заходів, організація, планування, підготовка і підтримка яких здійснюється з метою відновлення державного суверенітету і територіальної цілісності під час відсічі збройної агресії проти України.

Ведення руху опору здійснюється з настанням особливого періоду на тимчасово окупованій території України, території України, яка захоплена агресором (противником) під час збройної агресії проти України.

Провідна роль в організації та виконанні завдань руху опору належить Силам спеціальних операцій Збройних сил України, однак головнокомандувач ЗСУ може залучати інші сили і засоби сил безпеки та сил оборони за узгодженням із їхніми керівниками.

Зазначимо, що раніше до Верховної Ради України було внесено законопроект «Про територіальну оборону України» від 16 грудня 2020 року № 4504. Подав даний законопроєкт народний депутат України Андрій Шараськін (фракція «Голос»).


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: