США звинувачують РФ у стрільбі зі супутникової зброї у космосі

26.07.2020 0 By Chilli.Pepper

Великобританія підтримує звинувачення РФ у стрільбі із супутникової зброї у космосі, повідомляє engadget.

Офіційні особи США та Великобританії звинуватили Росію у стрілянині зі супутникової зброї 15 липня. За даними Космічного командування США, підрозділу оборонного відомства, відповідального за військові дії у космосі, вони виявили докази того, що Росія провела неруйнівні випробування нової технології. Реактивний снаряд було виведено на орбіту одним з двох російських супутників, що запустили в листопаді 2019 року — “Космос 2543”.

Як зазначав Time, чиновники уважно стежать за ним та його побратимом (“Космос 2542”), особливо після того, як вони пройшли поруч із потужним американським військовим розвідувальним супутником під назвою KH-11. Раніше американські чиновники висловлювали занепокоєння з приводу того, що російські супутники не ведуть себе відповідно до заявлених місій.

Офіційно метою “Космос 2543” є моніторинг стану інших російських космічних кораблів на орбіті, а влада країни наполягає на тому, що на ній все є. Міністерство оборони Росії розповіло інформаційному агентству “Інтерфакс” (згідно Wall Street Journal): “Один із вітчизняних супутників, був досліджений з близької відстані спеціалізованим обладнанням малого космічного корабля під час випробувань сучасних предметів”. Але Космічне командування заявило, що він вистрілив снарядом після переміщення біля іншого російського супутника, як повідомляється, для перевірки його здатності атакувати.

Джонатан Макдауелл, астроном Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики, заявив, що аналіз загальнодоступних супутникових орбіт показав, що “Космос 2543” породив ще один об’єкт із відносною швидкістю понад 640 км / год. Це відповідає пострілу снарядом. Також це дуже нагадує діяльність Росії ще у лютому 2017 року, коли також використовувався супутник для запуску снаряду в космос.

Поки немає доказів того, що будь-який космічний корабель був знищений, начальник космічного командування США та начальник космічних операцій США генерал Джон У. “Джей” Реймонд засудили діяльність. Він сказав у заяві:

«Російська супутникова система, яка використовується для проведення цього тесту зброї на орбіті, – це та сама супутникова система, щодо якої ми висловлювали занепокоєння на початку цього року, коли Росія маневрувала біля супутника уряду США. Це є ще одним свідченням постійних зусиль РФ щодо розробки та випробування космічних систем, а також відповідно до опублікованої Кремлем військової доктрини щодо використання зброї, яка наражає на небезпеку космічні активи США та союзників.

Сполучені Штати у співпраці з нашими союзниками готові та віддані стримуванню агресії та захисту Нації, наших союзників та життєво важливих інтересів США від ворожих дій у космосі».

Віце-маршал з космічної служби Великобританії Харві Сміт також закликав РФ нести відповідальність і “уникати подальших подібних випробувань”. Він пояснив, що “подібні дії загрожують мирному використанню космосу та ризикують створити сміття, яке може становити загрозу для супутників та космічних систем, від яких залежить світ”.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: