США передадуть Україні бойові гелікоптери Мі-17

22.01.2022 0 By NS.Writer

В адміністрації президента США підтвердили наміри передати Україні багатоцільові гелікоптери Ми-17, пише mil.in.ua.

Про це сказала речниця президента США Джен Псакі на пресконференції.

Відповідний запит вже був відправлений у конгрес Сполучених Штатів.

Сполучені Штати нададуть Україні авіатехніку, яка раніше належала або призначалася колишнім Повітряним силам Афганістану.

Близько двох десятків гелікоптерів типу Ми-8/17 Повітряних сил Афганістану зараз знаходяться за межами цієї країни, і їхня доля залишається невідомою.

Цього тижня сайт Defence Blog повідомив що Сполучені Штати нададуть Україні авіатехніку, у тому числі гелікоптери Ми-17, яка раніше належала або призначалася колишнім Повітряним силам Афганістану.

У рамках американської військової допомоги Збройні Сили України мають отримати шість транспортних гелікоптерів Ми-17-В5 та Ми-8МТВ, а загалом наша держава претендує на дев’ять повітряних машин цього типу.

Очікується, що перша партія авіатехніки прибуде до України вже цієї весни.

«Ми повідомили Конгресу, що плануємо відправити Україні гелікоптери Мі-17 із резервів Департаменту оборони США», — сказала речниця президента США.

Ми вже повідомляли, що колишню авіацію Повітряних сил Афганістану у Сполучених Штатах звозять на одну військову базу. У 309-й групі аерокосмічного обслуговування та відновлення Повітряних сил США, також відомої як Boneyard, поблизу Тусона (Аризона), з’являється все більше і більше гелікоптерів.

Станом на 28 грудня 2021 року у 309-й базі зберігання перебували гелікоптери: один Мі-8MТВ, шість Ми-17-В5 та шістнадцять MD530F.

Варто нагадати, що в Україні на технічному обслуговуванні перебували декілька афганських гелікоптерів, мінімум один з яких залишається у Запоріжжі на підприємстві «Вертольоти Мотор Січ».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: