США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн

03.03.2023 0 By NS.Writer

У п’ятницю, 3 березня, Сполучені Штати виділили Україні новий пакет військової допомоги у розмірі 400 млн доларів. Про це повідомляє rbc.ua з посиланням на заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Ілюстративне фото

«Цей пакет військової допомоги включає в себе більше боєприпасів для постачальних США HIMARS і гаубиць, які Україна так ефективно використовує для самооборони, а також боєприпаси для бойових машин піхоти Bradley, мостових знарядь, що запускаються з бронетранспортерів, боєприпаси та обладнання, та інше технічне обслуговування, навчання і підтримку», — заявив він.

Нагадаємо, Сполучені Штати на початку березня надішлють Україні черговий транш фінансової допомоги.

Крім того, США передадуть Україні 10 млн доларів для підтримки енергетичної інфраструктури.

Додамо, що в рамках візиту до Києва президент США Джо Байден анонсував новий пакет на 2,5 млрд доларів, до якого увійдуть боєприпаси для HIMARS, гаубиці, протитанкові засоби Javelin та інша військова допомога.

Читайте також на Newssky «НАЗК внесло мережу Metro Cash & Carry у перелік міжнародних спонсорів війни» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: