SpaceX запускає супутник зв`язку, знищуючи старий ракетоносій

04.06.2018 0 By Chilli.Pepper

SpaceX запустив ще один супутник для Люксембурзької комунікаційної компанії. Але після підйому він скинув відпрацьовану ракету-носій в Атлантику, повідомляє phys.

Ракета "SpaceX Falcon 9" відривається від станції ВВС

Ракета “SpaceX Falcon 9” відривається від станції ВВС Кейп-Канаверал з комерційним супутником SES-12 на мисі Канаверал, штат Флорида, в понеділок, 4 червня 2018 року. Ракета стартувала в 12:45 утра з супутником геостаціонарної орбіти. Тривала експозиція з ширококутовим об’єктивом запуску показує, що ракета піднімається над пірсом Какао-Біч на передньому плані, а спадаючий місяць піднімається на схід. (Малкольм Денмарк / Флорида Сегодня через AP


 

Ракета Falcon 9 стартувала на початку понеділка з мису Канаверал, штат Флорида. Супутниковий оператор, SES, написав у твіттері: “Який прекрасний початок тижня!”

Потужний, здоровенний SES-супутник, вагою в 5400 кілограмів, забезпечить охоплення телебачення і даних в Азії, Тихому океані і на Близькому Сході.

Ракета-носій першої стадії “Сокола” раніше літав у вересні минулого року. SpaceX переходить на нову і поліпшену лінію ракетоносіїв і тому не доклав жодних зусиль для відновлення цієї ракети.

Ракета «SpaceX Falcon 9» піднімається з мису Канаверал

Ракета «SpaceX Falcon 9» піднімається з мису Канаверал, штат Флорида, у понеділок, 4 червня 2018 року. Ракета несе супутник зв’язку. (Крейг Бейлі / Флорида Сьогодні через AP)


 

SES була першою компанією, яка погодилася на транспортування ракетою SpaceX ще в березні 2017 року.

Космічний виробник прагне знизити витрати на запуск за рахунок повторного використання ракет.

Ракета "SpaceX Falcon 9" піднімається з мису Канаверал

Ракета “SpaceX Falcon 9” піднімається з мису Канаверал, штат Флорида, у понеділок, 4 червня 2018 року. Ракета несе супутник зв’язку. (Крейг Бейлі / Флорида Сьогодні через AP)


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: