SpaceX доправляє військові вантажі у космос, оскільки США поступово відмовляється від російських ракетних двигунів

15.02.2016 0 By Chilli.Pepper

Сполучені Штати планують сертифікувати американського космічного виробника SpaceX задля транспортування своїх корисних вантажів національної безпеки в космос, і до сих пір ‘заохочені’ підходом, який компанія застосувала, щоб замінити російські ракетні двигуни, сказав директор американської національної розвідки Джеймс Клеппер Сенатському Комітету у справах збройних сил у вівторок.

spacexШеф національної розвідки сказав, що план Вашингтона складається у тому, щоб “сертифікувати SpaceX для перенесення наших корисних вінтажів національної безпеки в космос”.

“Мій інтерес полягає у спостереженні за тим, як наша небесна зондувальна плеяда поповнюється і поповнюється вчасно. Співпраця із Дельтою, на яку ви натякаєте, з нашої точки зору … і ефективна і економічна, і я, звичайно, підтримую конкуренцію навколо статусу основного підрядника американського уряду, ось чому я досить підбадьорений агресивним підходом, який застосовує SpaceX”, сказав Клеппер, коли його запитали, чи повинен Вашингтон, зупинити свою залежність від російських ракетних двигунів.

Зроблені в Росії  ракетні двигуни РД-180 запускають перший ступінь пуску американського транспортного космічного корабля Atlas V, який використовується у більшості військово-космічних запусків США.

Закон про повноваження Національної оборони 2015 року попереджає United Launch Alliance, що забезпечує послуги по запуску космічних апаратів уряду США, про завершення угоди з придбання 18 двигунів, замовлених США до введення санкцій проти Росії.

За матеріалами: spacedaily.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: