Сонячна енергія є найбільш швидкозростаючим глобальним джерелом енергії

06.10.2017 0 By Chilli.Pepper

Експерти визнали, що вони недооцінили швидкість зростання природозберігаючої відновлюваної енергії, повідомляє engadget.

Ферма сонячних панелей, Фото: iStockphoto

 

За даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), сонячна енергія була найшвидкозростаючим джерелом світової енергії в минулому році, обігнавши по зростанню всі інші її форми. Тренд багато в чому пояснюється зниженням цін і зміною державної політики, що сприяє відходу від традиційних джерел енергії, таких як вугілля. Наприклад, Китай відіграє важливу роль в розширенні використання поновлюваних джерел енергії, на частку якого припадає майже половина всіх нових сонячних панелей, встановлених у всьому світі.

Багато експертів відзначають «нову еру» сонячної фотоелектрики (PV), очікуючи, що зростання сонячної фотоелектричної енергії буде вищим, ніж будь-які інші поновлювані технології аж до 2022 року. Фактично, МЕА визнало, що недооцінило, як швидко зростає зелена енергія, зазначивши, що багато країн налаштовані на сонячний бум в найближчі роки. Очікується, що потенціал відновлюваних джерел енергії в Індії подвоїться до 2022 року, обігнавши ЄС.

Однак, заявили МЕА, що, незважаючи на такі обнадійливі цифри, попереду невизначеність. Зобов’язання Дональда Трампа відновити споживання вугілля поставило позицію країни в якості другого динамічного ринку поновлюваних джерел енергії під загрозу, особливо якщо Комісія з міжнародної торгівлі США буде впроваджувати тарифи на імпорт китайських сонячних батарей. Однак прогноз на даний момент, за даними МЕА, залишається більш ніж яскравим.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: