Снайпери Нацгвардії пройшли спеціальний курс підготовки

07.12.2021 0 By NS.Writer

Снайпери Національної гвардії України (НГУ) пройшли спеціальний курс підготовки за стандартами НАТО та отримали відповідні сертифікати, про це інформує Мілітарний.

Підготовка снайперів Нацгвардії. Фото: НГУ

Спеціальний курс підготовки снайперів (UAR-10) проводився на Київщині у Навчально-бойовому центрі підготовки до спеціальних дій Міжнародного центру Національної гвардії, повідомили у пресслужбі НГУ.

Курс підготовки тривав майже два місяці, за участі інструкторів Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER), під час курсів відбувалися виснажливі тренування зі снайпінгу.

З понад двадцяти кандидатів сертифікати та посвідчення про проходження базового курсу підготовки снайперів отримали лише найвитриваліші.

За словами старшого групи канадських інструкторів, що надавала дорадчу допомогу у проведенні базового курсу показник його проходження дуже гарний для снайперської спільноти і рівень знань курсантів високий.

Він також зазначив, що інструктори Навчально-бойового центру досягли професійних критеріїв, які необхідні для проведення цієї підготовки.

«Всі спецпризначенці, які успішно склали заліки та отримали сертифікати про проходження базового курсу підготовки снайперів за стандартами НАТО мають вагому мотивацію до служби та переконані, що снайпер повинен безперервно відточувати свою майстерність, формувати світогляд, тренувати дух і тіло», — йдеться у повідомленні.

У серпні, був завершений курс підготовки снайперів за стандартами НАТО, який відбувся у Нацгвардії вперше та став пілотним проєктом.

На кожному етапі підготовки учасники курсу після освоєння теорії та практики проходили залікові стандарти на виконання яких мали лише декілька спроб.

Новий курс став підґрунтям для створення навчальної програми базової підготовки снайперів, що відповідатиме стандартам НАТО.

Під час підготовки, снайпери здобувають стійкі навички та удосконалюють свою майстерність, переймають навчальну програму за системою НАТО та передають канадським колегам свій досвід, набутий у бойових діях.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: