Слідом за командувачем ВМС Німеччини за Росію заступився прем’єр Баварії

23.01.2022 1 By NS.Writer

У Німеччині продовжують дивувати «цікавими» заявами щодо України. Цього разу прем’єр-міністр Баварії Маркус Зедер заявив, що Росія не є ворогом для Європи та категорично виступив проти членства України в НАТО, пише 24tv.ua.

За словами Зедера, санкції проти Росії впливають і на Німеччину, тому є малоефективними. Таку заяву прем’єр-міністр Баварії висловив в інтерв’ю.

Ніхто не хоче війни в Європі, — Зедер

Маркус Зедер заявив, що навіть на тлі загрози повномасштабного вторгнення до України, Росія нібито не є ворогом для Європи. За словами прем’єр-міністра Баварії, ніхто не може хотіти війни у Європі.

Варто зазначити, що Зедер таки наголосив на важливості поваги територіальної цілісності України, однак слідом затим розкритикував санкції проти Росії — і ті, які є, і ті, про які активно говорять. Для порівняння відносин Німеччини та Росії політик згадав період Холодної війни.

«З одного боку, тому що санкції вже давно малоефективні, а з іншого боку, тому що ці нові санкції найчастіше не менше шкодять нам. Наприклад, відключення Росії від фінансової системи SWIFT. Або закриття газопроводу „Північний потік-2“ чи навіть припинення всіх поставок газу з Росії загалом торкнулося б і нашої країни. Навіть у найбільший розпал холодної війни енергетичний зв’язок між Радянським Союзом та Німеччиною не викликав сумнівів», — заявив Зедер.

Прем’єр Баварії переконаний, що Росія буцімто є «складним партнером», але «не ворогом Європи».

«Ясно одне: Росія не є регіональною державою. Росія є і залишиться великою державою. Ми міцно закріплені на Заході, але ми повинні підтримувати зв’язок з Москвою», — додав політик.

Зедер проти членства України в НАТО

За словами Зедера, критика Росії є виправданою. Крім того, баварський прем’єр наголосив, що Кремль не може брати участь в обговоренні питання членства тієї чи іншої країни в НАТО. Однак сам політик категорично виступає проти членства нашої країни в Альянсі.

«Заходу в кінцевому підсумку доведеться відповісти на ключове питання: планується розширення НАТО з включенням України чи ні?». Ви, звичайно, не можете дозволити Росії диктувати тут. Але все одно потрібно дати відповідь. На мою думку, ясно одне: розширення НАТО на схід із включенням України ще довго не стоятиме на порядку денному», – заявив Зедер.

Також прем’єр Баварії різко висловився проти того, щоб Німеччина давала зброю Україні. За його словами, він «уявити собі цього не може».

Варто зауважити, що Зедер був потенційним кандидатом у канцлери Німеччини на минулих виборах до бундестагу Німеччини від Християнсько-соціального союзу, який в часи Ангели Меркель була постійною частиною правлячої коаліції. Однак на цю посаду в кінцевому результаті вирішили висунути Арміна Лашета, який програв Олафу Шольцу.

Скандальна заява про «втрачений Крим»: головне

– Командувач ВМС Німеччини Кай-Ахім Шенбах під час конференції в Індійському оборонному інституті заявив, що Крим нібито є «втраченим для України», а вступ до НАТО Україні та Грузії «не світить».

– Такі слова різко розкритикували в українському МЗС. Також «на килим» викликали пані посла Німеччини в Україні.

– Шенбах, після того, як скандал набрав обертів, подав у відставку. Крім того, він вибачався за свої слова.

– Після звільнення Шенбах потрапив до бази «Миротворця», як учасник гуманітарної агресії проти України.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: