Скоро у столиці з’являться «розумні» сміттєві баки з датчиками

12.02.2022 0 By NS.Writer

По всьому Києву встановили базові станції LoRaWAN. Це бездротова технологія зв’язку дальнього радіусу дії, завдяки якій можна отримувати дані з датчиків і побудувати справжній «інтернет речей», пише dev.ua.

Наразі в столиці працює 295 станцій LoRaWAN, повідомив у Facebook Олег Половинко, директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА. Їх встановили разом з СКП «Київтелесервіс» у кожному районі міста.

Окрім станцій, в Києві планують встановити датчики на різних об’єктах інфраструктури — на газових трубопроводах, водопроводах, електрощитках тощо. Це дозволить підвищити ефективність та якість міських послуг. Один із прикладів — «розумні баки для сміття».

Датчики на баках дозволять відображати та прогнозувати заповненість за допомогою ультразвукового сигналу. Коли бак переповнений, комунальні служби отримуватимуть повідомлення про необхідність вивозу сміття.

«Процеси стають економічнішими: ми не ганяємо сміттєву машину по всьому місту, а можемо оптимально побудувати маршрут, заощадивши і паливо, і час водія», — зазначив Половинко.

Також датчик інформуватиме про можливе займання вогню в контейнері. А ще одним результатом стане зменшення заторів через меншу кількість поїздок комунального транспорту.

«Мережа створює цілу площину і можливості для стартапів та нових продуктів. Світ ІоТ активно розвивається і ще не наповнений необхідними рішеннями», — вважає представник КМДА.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: