Швеція виконала всі вимоги Туреччини для вступу в НАТО

05.06.2023 0 By Writer.NS

Генсек НАТО Єнс Столтенберг черговий раз закликав Туреччину ратифікувати вступ Швеції до НАТО, заявивши, що Стокгольм виконав всі умови для вступу до Альянсу і тому Анкарі слід зняти заперечення проти такого розширення. Про це Столтенберг заявив 4 червня, передає Yle.fi, пише delo.ua.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

«Швеція виконала всі свої зобов’язання», — сказав Столтенберг.

За його словами, зустріч представників Швеції, Туреччини та НАТО відбудеться найближчим часом. Зауважимо, що Столтенберг зробив заяву після зустрічі з нещодавно переобраним президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Він підкреслив, що хотів би побачити завершення ратифікації вступу Швеції до саміту НАТО у Вільнюсі 11-12 липня. Крім того, він повідомив про створення «постійного механізму» НАТО та Туреччини для обговорення шведської кандидатури. Найближче засідання у рамках цього механізму заплановане на 12 червня.

Нагадаємо, що Фінляндія та Швеція підписали протоколи про вступ до НАТО в липні 2022 року. Однак якщо перша вже стала членом Альянсу, то ратифікація заявки Швеції досі затягується.

Туреччина вимагала від Швеції видачі членів Робітничої партії Курдистану та руху «Хізмет», які Туреччина вважає терористичними організаціями. Пізніше відносини між країнами загострило спалення Корану в Стокгольмі.

Читайте також на Newssky «Зеленський заявив, що Україна готова до контрнаступу» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: