Штати можуть розмістити в Україні військову базу

28.08.2021 0 By NS.Writer

США могли б розмістити в Україні військову тренувальну базу, вважає Курт Волкер.

Про це інформує Мілітарний.

У США більше немає бажання витрачати гроші на утримання військових баз по цілому світу, але на запрошення України могли б розмістити тут тренувальний підрозділ.

Так вважає колишній спеціальний представник Державного департаменту США в Україні Курт Волкер.

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю Крим.Реалії, відповідаючи на питання про можливість розміщення в Україні американської бази протиракетної оборони.

«Ми знаходимося в процесі виведення військ США з Афганістану, Сирії, Іраку та інших країн. Я не думаю, що зараз є бажання витрачати більше грошей на військові бази США в інших частинах світу. При цьому немає причин, за якими ми не могли б цього зробити, якби український уряд запросив Сполучені Штати, а США були б готові. Ми могли б легко розмістити якусь тренувальну базу в Україні, якби ми теж цього захотіли», — зазначив Волкер.

Курт Волкер — американський дипломат, був спеціальним представником Держдепартаменту США з питань України з 2017 по 2019 роки.

Зазначимо, що під час робочої поїздки до США український віцепрем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков закликав захистити Україну від російської ядерної зброї в Криму.

На зустрічі з керівником Jamestown Foundation Гленом Говардом він вказав на необхідність «розгортання сил ППО, навіть шляхом розміщення американських підрозділів» в Україні.

Нагадуємо, що США фінансують проєктування Центру технічної підтримки в Одесі для плавскладу Морохорони ДПСУ. Вартість робіт оцінена у 12 млн доларів. Нещодавно розпочався новий етап проєктування Центру.

І цю роботу ще не завершено, оскільки розпочався новий етап проєктування Центру технічної підтримки в м. Одеса вартістю 12 млн доларів США, — розказав Радник Посольства США в Україні Кевін Кільєр.

Інформацію про новий об’єкт для Морської охорони Державної прикордонної служби України американський дипломат розказав у Бердянську на відкритті пункту базування нового дивізіону.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: