Щодо хакерських атак

22.01.2021 0 By NS.Writer

До уваги моїх друзів у Америці, яких бентежать мої дописи щодо подій у вашій країні.

Перше: я намагаюся уникати змістовних оцінок цих подій, бо вважаю, що це внутрішня справа громадян США, хоча такі оцінки і маю.

Друге: усі мої дописи — це сприйняття подій через призму проекції їх на те, що відбувалося і відбувається в Україні і світі.

Третє: мене не особливо цікавлять персоналії, тому що за подіями я бачу спецоперації, які помилково називають «втручанням». Саме на підтвердження такого погляду спрямовані мої публікації.

Далі я опублікую допис поважної людини, яка має «спеціальний» досвід у цих справах. В ньому наводиться факт, який мав місце в Україні цими днями. У багатьох джерелах у вашій країні вже оприлюднюється інформація про те, що подібні «втручання» були в США ще у 2015 році і раніше. Такої інформації ставатиме ще більше, і її не варто сприймати, як чиїсь інсинуації. Наведений нижче приклад з України я використовую лише для підтвердження тих фактів, які зараз з’являться у вас.

Я читачів своїх дописів орієнтую лише на розуміння того, що «комп’ютери з ІР-адресами, зареєстрованими в Росії», вже давно гуляють по світу, як по власному буфету, замовляючи і меню, і ціни, і гостей, і музику, і мордобій.

А тепер, власне, допис про події в Україні.

❗️Вночі 19.01.2021 було здійснено масову розсилку по державним установам України фішингових електронних листів начебто від Адміністрації Держспецзв’язку. Листи відправлялись з поштової скриньки [email protected]. Такої поштової скриньки та підрозділу «департамент перевірок» в Держспецзв’язку не існує, ім’я відправника було підмінено.

Тема листа: «Від: АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖСПЕЦЗВ’ЯЗКУ».

Всі листи відправлялися з ІР-адреси 212.44.151[.]60, яка знаходиться в Російській Федерації.

Фішингові листи містять прикріплений файл з архівом, в якому знаходиться програмне забезпечення для віддаленого доступу до комп’ютерів жертв.

Просимо в разі виявлення зазначених листів ТЕРМІНОВО повідомляти CERT-UA на пошту [email protected].

Новину з детальним аналізом шкідливого файлу буде опубліковано пізніше на сайті cert.gov.ua. ❗️

Друзі, бережіть себе і уважно «ходіть по буфету», щоб «не отруїтися», чи, боронь боже, не попасти в мордобій.

Джерело за посиланням


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: