Шо саме можуть отримати Збройні Сили України із Канади

19.02.2022 0 By NS.Writer

Україна отримає від Канади низку стрілецької зброї, зокрема кулемети, снайперські гвинтівки, пістолети тощо. Про що саме може йтися — розповідаємо в нашому матеріалі, пише defence-ua.com.

Канада передасть Україні летальну зброю на суму 7,8 млн канадських доларів (близько 6,1 млн доларів США), а також запропонує кредит у розмірі 500 млн канадських доларів (приблизно 393 млн доларів США). Про це вчора, 14 лютого, заявив прем’єр-міністр країни Джастін Трюдо.

«Мета цієї підтримки з боку Канади та інших наших партнерів — відмовити Росію від продовження агресії щодо України», — зазначив Трюдо. Водночас Уряд Канади уточнив, що саме отримають Збройні — йдеться про кулемети, пістолети, снайперські гвинтівки, 1,5 млн патронів та різне супутнє обладнання.

За оцінкою Defense Express, Україна може отримати від Канади штурмові гвинтівки С8 калібру 5,56 мм, які використовуються Збройними силами Канади. Ця гвинтівка легко розбирається, має голографічний приціл, який доповнюється регульованими переднім та резервним прицілами. Ця гвинтівка може бути оснащена багнетом для ближнього бою.

Крім того, Україна також може отримати й кулемети С6 калібру 7,62 (С6 — канадське позначення патрона FN MAG калібру 7,62 мм бельгійської компанії FN Herstal, що виробляється за ліцензією в Канаді). Це автоматичний кулемет з повітряним охолодженням та швидкострільністю від 750 до 1100 пострілів за хвилину.

Також Канада може передати Україні снайперські гвинтівки PGW C14 Timberwolf, вони наразі використовуються українською армією у навчальних цілях під час місій UNIFIER. Це стандартна гвинтівка калібру .338LapuaMagnum (8,6×70 мм). Ефективна дальність стрільби — 1500 м, є денна та нічна оптика. Вага 7,1 кг, приклад виготовлена зі склопластику, конструкція цієї гвинтівки достатньо легка, але при цьому міцна.

Зауважимо, що це вперше, коли Уряд Канади підтримав передачу летального озброєння Україні. Загалом Україна з 2015 року отримала від Канади нелетальної військової допомоги на суму понад 23 млн доларів — це засоби зв’язку, мобільний польовий госпіталь, обладнання для знешкодження вибухових речовин та бронежилети.

Також з 2014 року Канада надала Україні допомоги на суму понад 890 млн доларів на підтримку цілей України «в галузі безпеки, процвітання та реформ», зазначається на сайті канадського уряду. «У довгостроковій перспективі реформи є найбільш ефективною стратегією стійкості України до російської агресії», — йдеться в повідомленні.

Разом з тим, у рамках операції UNIFIER канадські війська провели навчання понад 33 000 українських військових та співробітників служби безпеки тактиці боя, маневруванню та іншим передовим військовим навичкам.

Раніше Newssky писав, що «Новітня РЛС огляду та цілевказання „Артамон“ для армійських ЗРК розробляється для ЗСУ».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: