Широкому загалу покажуть НОНА на базі БМП

18.10.2021 0 By NS.Writer

«Схрещену» артилерійську частину 2С9 «НОНА» та шасі БМП покажуть широкому загалу під час виставки озброєння та військової техніки з нагоди Дня захисників і захисниць України.

Про це інформує Мілітарний.

У Командуванні Сил логістики Збройних сил України готуються до проведення виставки з нагоди Дня захисників і захисниць України.

На базі однієї із військових частин Командування Сил логістики ЗСУ відбувся стройовий огляд техніки, озброєння та спорядження, яке з нагоди святкових заходів, з 13 по 17 жовтня демонструватимуть на виставці в Києві на Михайлівській площі.

В експозиції представлено сучасні зразки матеріально-технічних засобів, ОВТ прийняті на озброєння та перспективну техніку і новітні розробки.

Серед опублікованих світлин була помічена і «схрещена» артилерійська частина 2С9 «НОНА» на шасі БМП/БРМ.

Про роботи над реалізацією концепції радянської самохідної артилерійської установки 2С17-2 «Нона-СВ» на ремонтному заводі у Шепетівці, ми писали у березні цього року.

Досі не зрозуміло чи є це ініціативним проєктом ДП «Шепетівський ремонтний завод», чи державною програмою по заміні шасі артилерійських установок 2С9 на більш розповсюджене шасі.

Єдиним оператором 2С9 в Україні є 25 окрема повітряно-десантна бригада, що зазнала найбільших втрат особового складу у гарячій фазі бойових дій на Донбасі у 2014 році. Також було втрачено, пошкоджено, або випрацювано ресурс значної кількості техніки.

Саме тому, ця частина почала отримувати на озброєння нові бронетранспортери БТР-4, які згодом передали у іншу частину, та бойові машини піхоти БМП-2. Ймовірно для уніфікації з бойовими машинами БМП-2 і розглядається можливість заміни шасі бойової машини десанту, яке використовує 2С9 «НОНА».

Нагадаємо, 13-17 жовтня, на Михайлівській площі в рамках відзначення Дня захисників та захисниць України пройде спеціалізована виставка «Цифрове майбутнє армії», під час якої буде розгорнуто експозицію сучасних зразків озброєння та військової техніки. Буде представлено: високоточну зброю, засоби розвідки, зв’язку та автоматизації управління, радіоелектронної боротьби, роботизовані комплекси, безпілотні літальні апарати тощо.

Основним акцентом виставки є демонстрація потенціалу оборонно-промислового держави, показ інноваційних технологій, які можуть бути використані для розвитку спроможностей військ (сил) у найближчій перспективі.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: