Що означає угода про співпрацю одної з провідних IT-компаній NIX та ХНЕУ

14.01.2022 0 By NS.Writer

Підписана угода між Харківським національним економічним університетом імені Семена Кузнеця та компанією NIX, одним із лідерів IT-індустрії, надасть можливість підвищити рівень підготовки майбутніх IT-фахівців. Експерти NIX зможуть комплексно впливати на навчальний процес в ХНЕУ. Вони допомагатимуть викладачам з актуалізацією навчальних програм, а студентам — із написанням курсових та практикою в компанії NIX, пише ain.ua.

Фотограф: София Леклер

Партнерство не обмежиться одними лише технічними напрямами. В NIX також будуть допомагати в навчанні майбутніх IT-рекрутерів, бізнес-аналітиків та інших нетехнічних фахівців.

«Ми вже давно і тісно співпрацюємо з ХНУ імені В. Н. Каразіна, ХНУРЕ, НАУ імені Н. Є. Жуковського ХАІ. Тепер у списку наших партнерів з’явився й ХНЕУ імені С. Кузнеця. Студенти всіх вишів Харкова можуть проходити у нас практику, вивчати сучасні IT-напрямки, спілкуватися з провідними спеціалістами індустрії та переймати їх унікальний досвід. Часто ми бачимо, як студенти та випускники, які стажуються у нас, зовсім не розуміють, як вирішувати бізнес-завдання. Тому наша компанія йде назустріч вишам. Поки студенти освоюють теоретичну базу, ми даємо їм можливість доповнити знання актуальними практичними навичками, які по-справжньому затребувані в IT-сфері», — Ігор Брагінський, президент NIX.

Експерти NIX на постійній основі співпрацюватимуть з усіма кафедрами ХНЕУ, щоб їх програми повністю відповідали реальним потребам бізнесу.

«Наш університет відкритий для співпраці з бізнес-структурами, особливо з представниками IT. Ми прагнемо давати своїм студентам сучасні знання, але через специфіку інформаційних технологій виклики та підходи в них стрімко змінюються. А тому викладачам потрібен певний час, щоб встигати за ними. Спільні ж проєкти з такими досвідченими IT-компаніями, як NIX, допоможуть нам бути на одній хвилі зі світовою індустрією. Ми збираємося й надалі розвивати співпрацю зі стейкхолдерами, актуалізувати форми та методи нашого навчання, а також наповнювати навчальну інфраструктуру реальними кейсами та загальними креативними проєктами. Це дасть впевненість у досягненні головної для нас мети — формуванні всебічно розвиненої та творчої особистості, здатної до самореалізації, компетентного професіонала для наукової, інноваційної та практичної роботи у суспільно-економічній сфері», — Володимир Пономаренко, ректор ХНЕУ імені С. Кузнєця.

Учасники угоди впевнені: завдяки подібному партнерству, знання, які отримують студенти, будуть реально корисними на практиці. Це створить основу для швидкого старту випускників в IT і дозволить їм довго бути потрібними на ринку спеціалістами.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: