Що Curiosity знайшов на Марсі? Дізнаємося у четвер

06.06.2018 0 By Chilli.Pepper

Марсохід Curiosity НАСА, мабуть, знайшов щось інтригуюче на Марсі, і космічне агентство представить відкриття у четвер (7 червня), повідомляє space.

Curiosity ловить селфі

Curiosity ловить селфі, в лютому 2018 року коли висаджується на хребет Віри Рубін на Марсі. © NASA / JPL-Caltech / MSSS


 

Космічне агентство надало тільки кілька подробиць про те, що буде оголошено у четвер, але “жива дискусія” буде включати в себе “нові наукові результати від марсохода Curiosity”, згідно з оголошенням НАСА. Чому така секретність? “На результати накладає ембарго журнал Science“, – йдеться у заяві НАСА.

Це означає, що НАСА не опублікує ніяких подробиць до прес-конференції, яка запланована на 14:00 EDT (18:00 GMT) в четвер. Ви можете подивитися оголошення і дискусію про Марс у прямому ефірі на Space.com, люб’язно надану NASA TV. Космічне агентство розкрило список вчених, які будуть обговорювати це відкриття.

За даними НАСА, наукове обговорення про Марс у четвер проведе Мішель Таллер, помічник директора з науки для комунікацій у планетарному науковому відділі агентства. Доповідачами будуть:

  • Пол Махаффі, директор відділу досліджень сонячної системи в Центрі космічних польотів імені Годдарда НАСА в Грінбелті, штат Меріленд;
  • Джен Ейгенброде, науковий співробітник Центру Годдарда;
  • Кріс Вебстер, старший науковий співробітник Лабораторії реактивного руху НАСА в Пасадені, Каліфорнія;
  • Ешвін Васавада, науковий співробітник Наукової лабораторії NASA в JPL. (Марсіанська наукова лабораторія – повна назва місії марсохода Curiosity вартістю 2.5 мільярда доларів).

НАСА проведе трансляцію “Curiosity Mars rover” у четвер на своєму телеканалі NASA, а також у Facebook Live, Twitch TV, Ustream, YouTube і Twitter / Periscope. Ви зможете задати питання групі через використання соціальних мереж, позначаючи Ваші пости #askNASA.

Марсохід Curiosity вивчає Марс з моменту його приземлення у серпні 2012 року. Ровер недавно почав буріння на поверхні вперше за 18 місяців. Він неухильно піднімається на гору Шарп, висотою 3 милі (5 кілометрів) в центрі регіону, відомого як Кратер Гейл.

Отже, відвідайте сайт Space.com у четвер для повного висвітлення анонсованого “Curiosity з Марсу”.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: