Що буде з планетою після зникнення людства?

18.07.2021 0 By NS.Writer

Через 2 дні. Без активного технічного обслуговування і відкачування міські метро заповняться водою і стануть непрохідними, пише Телеграм-канал CURIOSITY з посиланням на sciencefocus.com.

Через тиждень. Паливо в аварійних генераторах електростанцій закінчиться. Приблизно 450 реакторів по всьому світу почнуть плавитися.

Через 1 рік. Домашні та сільськогосподарські тварини, головні і платтяні воші вимруть, в той час, як міські таргани в помірних широтах замерзнуть.

Через 3 роки. Труби в холодних регіонах почнуть тріскатися й ламатися, заливаючи водою міста. Будинки втратять структурну цілісність, оскільки будуть сильно змінюватися через перепади температури.

20 років після вимирання людини. Панамський канал закриється, приєднавшись до Північної і Південної Америки. Багато сільськогосподарських культур зникнуть через витіснення дикими сортами.

Через 300 років. Більшість у світі мостів впадуть. Греблі засмітяться мулом і почнуть переповнюватися, змиваючи цілі міста. У міру відновлення зникаючих видів, передмістя перетворяться на ліси.

Після 100 000 років. Зміст CO₂ в атмосфері повернеться до доіндустріального рівня. Мікроби еволюціонують, перетворившись на біорозкладаний пластик. Плутонієві бомби, зроблені в епоху людей, стануть безпечними у використанні.

Через 10 000 000 років. Бронзові скульптури все ще можна буде впізнати, як і обличчя на горі Рашмор. Життя все ще буде процвітати на Землі, але вже в нових формах.

Що стосується великих тварин, то перш ніж природа увійде в нову еру, відгомони людини ще будуть існувати якийсь час. Наприклад, деякі породи корів або овець могли б вижити, але більшість з них були вирощені, як «харчові машини», які вимруть у величезних кількостях.

Зібрано ПБ Newssky


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: