Ще одна дрібна азовська капость від росіян, яка наразі задокументована

15.04.2021 0 By NS.Writer

Сьогодні оприлюднене розпорядження уряду РФ від 9 квітня № 909-р яким Міноборони РФ передають у «обособлене користування» частину акваторії Азовського моря у Таганрозькій затоці із виділеними координатами, пише український науковець, громадський і політичний діяч, доктор юридичних наук, професор Борис Бабін.

У цій акваторії заборонене будь-яку діяльність, крім військової.

Цей відносно невеликий участок прилягає до російського порту Єйськ, та саме військові міркування РФ зрозумілі.

У Єйську знаходиться важливий для РФ аеродром, полігон для протиповітряної оборони та зручний плацдарм для будь-яких провокацій.

Скоріш за усе там будуть розширяти наявну базу.

З моря вона вкрай вразлива.

Звісно, формально РФ учергове порушує сумнозвісну «рибну» угоду 1993 р. про те, що вся акваторія Азову має бути відкритою для рибальства обох країн.

Але ця угода вже давно мертва та має чинність лише у хворій уяві вітчізняних чиновників із набитими від рибної мафії Азову кишенями.

Більш того, фактично у цих водах РФ забороняла лов не лише українським рибалкам, які насправді давно вже загнані росіянами у прибережні північні води, про що не люблять згадувати наши мудрі керманичі в рамках національної морської доктрини «Азов-табу».

Але й власним.

Наразі це просто стало «впорядковане».

Примітно що внутрішнє законодавство РФ такі речі робити дозволяє, для внутрішніх вод чи навіть територіального моря. При чому російьский законодавець «грається» не з суверенними правами своєї країни на море, а суто з правами власності держави, за Водним кодексом РФ.

Ну а щоб зробіти дзеркальні дії та передати у користування окремі прибережні акваторії для потреб Збройних Сил України в рамках вітчізняної «морської доктрини» чогось не вистачає.

Не лише відсутнього наразі закону про територіальне море.

Але й, так м’яко скажемо, первинних статевих ознак.

Зате у когось наразі вистачає хисту виганяти кораблі Морської охорони з причалів Маріупольского порту.

Бо заважають його бенефіціарам.

Очі муляють.

Така ось у нас сумна азовська реальність.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: