Сергій Алєксєєв: «Латвія, Литва, Польща та Естонія – не підведуть, головне щоб брюссельські бюрократи не здали». Ексклюзив

15.11.2021 0 By NS.Writer

Чи розуміють у Латвії, що міграційна криза на кордонах ЄС — це інструмент гібридної війни, що за Лукашенком стоїть Путін, і чи не викликає побоювань у цьому сенсі український досвід 2014 року, коли такими нібито «безладними юрмиськами» через кордон проривалися бойовики? Це питання Newssky поставив ризькому журналістові, літератору, авторові книги «Сповідь окупанта» / «Okupanta grēksūdze», шенгенському біженцю Сергію Алєксєєву.

«Якщо коротко: Латвія, так само як і Литва, Естонія, Польща і навіть „далека“ Фінляндія, чудово усвідомлюють, який сусід у них на сході. Цим і пояснюється швидкий вступ цих країн до Об’єднаної Європи та Північноатлантичного Альянсу (NATO). Фінляндія поки не в NATO, але двері відчинені і Альянс терпляче чекає. Саме тому нинішня провокація на кордоні з боку нелегітимної влади РБ не є новим викликом системі колективної національної безпеки сусідніх з РБ країн.

Проте сильне роздратування викликає поведінка „ліволіберального“ істеблішменту Європи та брюссельської бюрократії, які заради абстрактного пафосу „ліволіберального гуманізму“ готові принести в жертву „новим варварам“ європейську Цивілізацію. Мимоволі згадується висловлювання Зінаїди Гіппіус на адресу „червоного поета“ Олександра Блока: „Блока „ущільнили“ двома вбивцями-червоноармійцями… Шкода, що тільки двома, а не 12-ма!“ Цю цитату хочеться переслати „лауреаткам“ Нобелівської премії, які підписали „відкритого листа“ Європарламенту, ратуючи за міфічний „гуманізм“ щодо злочинців, які усвідомлено готувалися до переходу кількох державних кордонів та закликаючи уряди країн Об’єднаної Європи надавати всім цим персонам (без розбору!) політичний притулок (імовірно, коштом платників податків цих країн, оскільки свої „нобелівські мільйони“ „підписантки“ точно не готові пожертвувати на утримання таборів „нелегальних мігрантів“ та подальшу соціалізацію цих персон у цивілізоване суспільство).

Коротко відповідаючи на Ваше запитання: Латвія, Литва, Польща та Естонія не підведуть європейську цивілізацію. Головне, щоб брюссельські бюрократи не здали…»

ПБ Newssky


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: