Сербія вибуває з військових навчаннь з Росією у Білорусі

12.09.2020 0 By Chilli.Pepper

Сербія відмовилася від запланованих військових навчань у Білорусі з Росією після тиску з боку ЄС, заявив міністр оборони балканської держави у середу.

Сербія – країна-кандидат в ЄС, яка також підтримує тісні зв’язки з Москвою – цього місяця мала взяти участь у навчаннях “Слов’янське братство-2020” з російськими та білоруськими військами, повідомляє spacewar.

“Нам пропонується ціною відмови від нашого європейського майбутнього … відмовитися від запланованих військових навчань з Білоруссю», – сказав міністр оборони Сербії Олександр Вулін.

Він додав, що Сербія, яка є нейтральною з військової точки зору, зіткнулася з «сильним і незаслуженим тиском з боку Європейського Союзу» і призупинить військові навчання з усіма партнерами на шість місяців.

Сербію і Білорусь пов’язують дружні стосунки: в грудні минулого року Белград приймав державного лідера Олександра Лукашенка.

Але Белград також прагне приєднатися до Європейського Союзу і отримав похвалу від західних послів минулого місяця, коли підтримав заяву ЄС, в якій оскаржувалися президентські вибори в Білорусі як невільні й несправедливі.

Військові навчання планували залучити 1500 військовослужбовців в районі поблизу від міста Бреста на південному сході Білорусі у «другій половині вересня», за даними Міноборони Білорусі.

Навчання проводяться у той час, коли країну вражають безпрецедентні тижні протестів проти 26-річного правління Лукашенко.

Державний політик відмовився піти у відставку і звернувся до Росії за підтримкою, щоб залишитися при владі, разом із тим як його служби безпеки відповіли репресіями та масовими арештами.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: