Сенатор Джон Маккейн про меморандум Нуньєса: “Ми робимо за Путіна його роботу”

03.02.2018 0 By Chilli.Pepper

Сенатор Джон Маккейн виступив з жорстким докором проти співвітчизників-республіканців, які погодилися опублікувати меморандум голови палати представників Девіна Нуньєса всупереч побажань розвідувального співтовариства США.

John McCain

Сенатор Джон МакКейн © CNN.com


Нуньєс у п’ятницю опублікував записку після того, як президент Дональд Трамп розсекретив її. У меморандумі стверджується, що офіційні особи ФБР і Департаменту юстиції виявляли активну упередженість щодо кампанії Трампа на ранніх етапах російського розслідування, яке пізніше було прийнято спеціальним адвокатом Робертом Мюллером.

У заяві незадовго до випуску меморандуму Маккейн висловився без жодних упередженнь.

“У 2016 році російський уряд розробив складну змову, щоб втрутитися в американські вибори і підірвати нашу демократію”, – сказав Маккейн. “Росія застосовувала ту ж тактику, яку вона використовувала, щоб впливати на вибори по всьому світу, у Франції та Німеччині, в Україні, Чорногорії і за її межами”.

Маккейн сказав, що втручання Росії у кращому випадку викликало політичний дисонанс і досягло успіху у “відокремленні нас один від одного”. Напад на розвідувальне співтовариство полягає не в тому, як усунути розлад, сказав він.

Напередодні майбутніх релізів ФБР здійснили винятковий крок у публікації публічної заяви, висловлюючи свою “серйозну заклопотаність з приводу суттєвих упущень факту, який фундаментально впливає на точність меморандуму”.

Девін Нуньєс

Конгресмен Девін Нуньєс © BBC.com


“Останні напади на ФБР і міністерство юстиції не відповідають американським інтересам – ні партії, ні президенту, тільки Путіну”, – додав Маккейн. “Американський народ заслуговує на те, щоб знати всі факти, пов’язані з розробкою Росією спроб підірвати нашу демократію, тому розслідування спеціального адвоката Мюллера має тривати безперешкодно. Вибрані посадові особи нашої нації, у тому числі президент, повинні перестати дивитися на це розслідування через призму політики і продукувати політичні інтермедії. Якщо ми продовжимо підривати наше власне верховенство закону, ми зробимо за Путіна його роботу”.

У четвер лідер меншості країни Ненсі Пелосі направила листа до спікера палати представників Паулю Райану, із вимогою позбавити Нуньєса займаної посади.

“Навмисно нечесні дії Конгресмена Нуньєса роблять його непридатним для служіння в якості Голови, і його слід негайно усунути з його посади», – сказала вона.

Ненсі Пелосі

Ненсі Пелосі політикиня-демократ, депутатка Палати представників Конгресу США


 

Повідомляє: yahoo


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: