СБУ знешкодила «ботоферму спецслужб РФ» з понад 20 000 акаунтів

25.11.2021 0 By NS.Writer

Служба безпеки повідомила, що у Херсонській області викрито ботоферму, яка, за даними слідчих, діяла в інтересах російських спецслужб, пише radiosvoboda.org.

«Зловмисники проводили спеціальні інформаційні операції для розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні. Для реалізації підривної діяльності вони створили понад 20 тисяч фейкових акаунтів у соцмережах, форумах та популярних месенджерах. Через анонімні профілі поширювали дезінформацію про внутрішню ситуацію у нашій країні. Крім того, зловмисники розсилали неправдиві повідомлення щодо „мінування“ інфраструктурних об’єктів на території регіону. За даними слідства, до організації ботоферми причетні декілька місцевих жителів», — повідомили в СБУ.

Повідомляється, що оплату від своїх «кураторів» вони отримували через заборонені російські платіжні системи.

«Під час обшуків за адресами перебування організаторів протиправної діяльності у Херсонській області правоохоронці виявили понад 3 тисячі сім-карток, комп’ютерну техніку із доказами незаконних дій. Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні злочину та обрання судом мір запобіжних заходів. У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування», — йдеться в повідомленні.

Російська сторона зазвичай заяви Києва про ймовірних завербованих агентів або заперечує, або взагалі не коментує.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: