СБУ затримала шпигуна, який збирав дані українських патріотів

22.11.2021 0 By NS.Writer

Служба безпеки України викрила агента російських спецслужб, який збирав дані про українських патріотів та військові об’єкти Харківщини, про це інформує Мілітарний.

Українські контррозвідники викрили агента російської спецслужби, який під прикриттям посадовця міської ради збирав розвідувальну інформацію про військові об’єкти на Харківщині, повідомили у СБУ.

У спецслужбі стверджують, що завідувач сектору цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами однієї з міськрад Харківської області був завербований представником так званої «ДНР».

Чоловік отримав завдання збирати розвідувальну інформацію про військові об’єкти регіону, особовий склад української спецслужби та підрозділи Збройних сил України, а також про місцевих патріотично налаштованих активістів. Російських «кураторів» цікавили маршрути переміщення колон з військовою технікою та види озброєнь українських військових.

«У СБУ встановили, що інформатор входив до агентурного апарату одного з так званих „депутатів Народної ради ДНР 2 скликання“. За кураторством ФСБ Рросії вони здійснювали збір розвідувальної інформації, яку „замовники“ використовували для проведення пропагандистських інформаційних кампаній з метою розхитування ситуації в Україні», — йдеться у повідомленні.

Зловмисника затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття зловмисника здійснювались за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Наразі для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності, відбуваються слідчі дії.

На початку місяця стало відомо, що українські контррозвідники виявили та припинили діяльність на Донеччині членів агентурної мережі Росії, її координував один із бойовиків розвідувального підрозділу незаконних збройних формувань так званої «ДНР».

До складу групи входили громадяни України, які були завербовані на тимчасово окупованій території Донецької області.

Вони були направлені на вільну територію нашої країни, для здійснення розвідки військових об’єктів у районі проведення ООС та вчинення на них диверсійних акцій.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: