Рухому станцію очищення води «Джерело-2000» випробовують для армії

18.09.2021 0 By NS.Writer

В інтересах Збройних сил України проводять випробування рухомої станції очищення води «Джерело-2000».

Для ЗСУ випробовують рухому станцію очищення води «Джерело-2000». Мобільні лазне-пральні модулі на МАЗ-6317. Фото: ЗСУ

Про це інформує Мілітарний.

У Державному науково-дослідному інституті випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, в інтересах Збройних сил України (ЗСУ) проводять визначальні відомчі випробування дослідного зразка рухомої станції для очищення води «Джерело-2000».

Тестування здійснюють за власною розробленою програмою та методиками фахівців наукового закладу.

Метою випробувань є перевірка та підтвердження заявлених розробником тактико-технічних та експлуатаційних характеристик рухомої станції для очищення води в умовах використання у ЗСУ, які максимально наближені до реальної експлуатації військовими підрозділами.

Випробування проводяться у два етапи:

перший етап — полігонні випробування,

другий — лабораторні.

На даний час станція проходить випробування в польових умовах.

За результатом визначальних відомчих випробувань буде прийматись рішення щодо можливості допуску станції «Джерело-2000» до експлуатації в Збройних Силах України.

Рухома станція очищення питної води призначена для забезпечення підрозділів питною водою, отриманою шляхом очищення забрудненої води від різного виду забруднень за допомогою хімічних реагентів та фільтрів.

У серпні до Збройних Сил України надійшло 9 мобільних лазне-пральних модулів (МЛПМ).

Новий лазне-пральний модуль, розміщений на одному вантажному автомобілі МАЗ-6317. Під час його розробки було враховано досвід експлуатації у Збройних Силах України мобільних лазне-пральних комплексів (МЛПК), які постачаються до війська з 2015 року.

Мобільний лазне-пральний модуль (МЛПМ) призначений для індивідуального прання особистих речей та миття особового складу підрозділів військової ланки батальйон (дивізіон) у польових умовах.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: