РПЦвУ використовує дітей для блокування передачи храму ПЦУ

11.10.2020 0 By NS.Writer

В селі Успенка після судового рішення передати приміщення храму українській церкві, не місцеві віряни московського патріархату заблокували вхід вірянам ПЦУ, що прийшли до них із судовим рішенням.

Про це пише Духовний Фронт України.

Віряни на чолі зі священником РПЦвУ зачиняють на замок церкву, чинять різні перешкоди й не пускають громаду, яка у грудні 2019 року більшістю голосів проголосувала за вихід із московської церкви. Тепер вони навіть звезли з інших сіл «групу підтримки» із неповнолітніми дітьми, для того, щоб створити картинку «гоніння» на РПЦвУ.

«Приїхав і голова районної держадміністрації, і поліція. Але …. ці невідомі люди з дітьми, яких привезли невідомо хто і звідки, стали живою стіною при вході до церкви і нікого не пропускають. Прямо їх сценарій „ми будемо стояти за спинами жінок і дітей“», — пише волонтерка, що допомагає добровольцям в зоні ООС Марина Пилипенко.

Вона виклала фото, де видно неповнолітніх людей та бородатих чоловіків. «На фото невідомі нікому люди з дітьми, яких привезли в село, захищати МПЦ від ПЦУ», — написала волонтерка.

Марина Пилипенко припустила, що скоро у проросійських ЗМІ будуть майоріти ці фото із заголовками: «Українці забирають церква у дітей!».

Місцеві жителі кажуть, що скоро українці так домоляться Московському патріархату й Україна зникне з мапи світу.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: