Нові докази розгортання російських ракет “Іскандер М” в Сирії

07.01.2017 0 By Chilli.Pepper

Супутниковий аналіз зображень показав розгортання ракет Іскандер на авіабазі в Сирії, повідомляє defense-update.

Авіабаза в Латакії

Авіабаза в Латакії, Сирія

 

Супутниковий аналіз зображень експертами розвідки Imagesat International (ISI) показав розгортання передових ракетних системних транспортних засобів Іскандер (SS-26 “Камінь”) в складі російського розгортання на авіабазі Хмеімім в Латакії, Сирія. Один транспортний пусковий пристрій (TEL) Іскандер вперше був помічений в кадрі трансляції на каналі російського телебачення “Звєзда”  в березні 2016 року. На зображеннях ISI, два транспортні засоби Іскандер добре видно на логістичному місці біля північно-східної частини злітно-посадкової смуги. Згадані два елементи найбільш ймовірно є SS-26 трансвантажні транспортні засоби. Ракетні елементи системи Іскандер встановлені на 8 × 8 шасі МЗКТ-7930.

Знімки з супутника перше візуальне свідоцтво присутності системи в Сирії. Дане геопросторове свідчення обгрунтовує кілька непідтверджених повідомлень про наявність ракет Іскандер у Сирії і деталі місця розгортання системи.iskander_syria

 

Згідно зображень з високою роздільною здатністю, знятих супутником ISI EROS-B, аналітики припускають, що система зазвичай встановлюється під маскувальними сітками в прилеглому грунтовому комплексі. Швидше за все, сильний дощ і повені змусили провести передислокацію означених двох елементів в місце, в якому вони були виявлені за допомогою ISI. Подальший аналіз розкрив два додаткові елементи, накритих маскувальними сітками, розгорнутих в комплексі, які найбільш ймовірно, є частиною системи Іскандер.

Hmyemim_iskander725

З ефективною дальністю дії 500 км ракети Іскандер-М, розташовані на Хмеімім, можуть вразити будь-які позиції повстанців по всій Сирії, і частині районів, контрольованих Даєш (ІДІЛ), в тому числі Ракка і Пальмірі, але не Дір E-Зор і Абу-Камаль на іракському кордоні. Карта: Defense-Update і МСВ.

 

У березні 2016 року у повідомленнях преси вказувалося, що Росія розгорнула ракетні системи Іскандер  на своїй авіабазі Хмеімім в Сирії, але не було ясно, що саме транспортні засоби привезли – балістичні чи крилаті ракети. Росія неодноразово використовувала крилаті ракети морського і повітряного базування на підтримку сирійської армії в її боротьбі проти повстанців, але до сих пір утримувалися від використання балістичних ракет. Сирійський режим використовував балістичні ракети всіх типів, всі п’ять років конфлікту і попросив Москву прислати експортний варіант – Іскандер-Е, але не було ніяких ознак того що були зроблені такі перевезення.

З моменту свого заснування в Хмеімім діапазон удару системи SS-26 охоплює всю територію Сирії. З 2006 року, на озброєнні Сухопутних сил РФ, система 9K720 Іскандер-М несе в собі дві тактичні балістичні ракети малої дальності. Кожна ракета несе боєголовку 480-700 кг. Доступними є різні боєголовки, в тому числі проникаючих високовибухових речовин (ВР), фрагментованих ВР, вакуумних ВР і суббоєприпасів. Росіяни також розробили ядерну боєголовку для цього типу.

Іскандер-М має дальність 400-500 км (в залежності від використовуваної боєголовки). Застосовує кілька методів наведення, включаючи інерційні, Глонасс і методи відповідності місця дії, для досягнення дуже високої точності попадання (4-7 метрів).

Москва часто підкреслює розгортання цих систем озброєнь, зокрема, в Калінінградському анклаві в Балтійському морі, де він розглядається головним чином як політичний інструмент стримування проти Європи.

авіабази Хмеімім

Додаткові ракетні пускові установки можуть бути припарковані в цих захищених позиціях поблизу авіабази Хмеімім. Фото: ImageSat


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: