Россійська пропаганда спровокувала скандал в Італії

01.02.2021 0 By NS.Writer

Відомо, що Італія офіційно не визнала окупацію Криму і підтримує санкції проти Росії за окупацію Криму і збройну агресію Росії на сході України. Але все це нівелюється, адже дітей вони, італійці, вчать протилежного та навіть відвертої брехні, завдяки своїм агентам впливу РФ в Італії. Чотири дні тому сталися події, що пройшли мало поміченими в Україні.

Про це пише sprotyv.info з посиланням на блогера під ніком Чорна Туфелька.

Соцмережу ФБ облетіли фото італійського підручника з географії, що обурили не лише українську діаспору, а й багато італійців, які хоча б чимось цікавляться окрім внутрішньої «кухні» Італії.

Звернення українських громадян до Посольства України в Італії не було проігнороване і посол в свою чергу два дні тому написав офіційного листа видавництву: «в офіційному зверненні Посольства на видавництво, міністерство освіти Італії та автора підручника переконливо просимо виправити згаданий текст, пропонуючи, у свою чергу, нашу співпрацю у контексті надання авторам навчальних посібників правдивої інформації щодо подій в Україні» — так прокоментували звернення у Посольстві України і долучили до цього також Міністерство закордонних справ України.

Простими словами у зверненні посол прямо сказав, що вони надрукували брехню, вказав на помилки і зазначив, що і посольство і діаспора готові надати будь-яку правдиву інформацію підтверджену документально (а не з Russia Todey, як це зробив автор підручника) і зазначив, що італійський уряд офіційно іншої думки, у підтексті звернення чітко читається, що автор підручника діє проти інтересів італійського уряду і ставить під сумнів весь італійський парламент.

На фото нижче книжка з географії, по якій сотні тисяч дітей навчаються в Італії, а також діти українців і інші іноземні учні. Автор книги Carlo Griguolo, яка була надрукована у 2018 «Pearson Italia Editore» (друком підручників в Італії займається не аби хто, треба мати дозвіл від міністерства освіти).

Автор вказує на досвід роботи за кордоном, але скрізь приховує країну, вказуючи лише те, що ця країна не є членом ЄС (взагалі не здивуюсь, якщо ця країна носить назву Росія).

У книзі є цілий розділ, присвячений Україні, де написана відверта брехня. Зокрема, що в Україні є дві офіційні мови — українська та російська. Також у книзі написано, що в Криму відбувся законний «референдум» про «приєднання» до Росії (і жодного слова про те, яким був той «референдум», а в примітках пишуть, що ЄС не визнав анексію, але жодного слова про те, що сама Італія не визнала теж).

Крім того, там же написано, що Донецьк і Луганськ через етнічні суперечки укранців та російської меншості стали автономними і жодного слова про збройну інтервенцію Росії, що офіційно визнає уряд Італії.

Мені цікаво, як вийшло, що уряд Італії не знає про повноцінне нав’язування у підручниках тези з телеканалу раша тудей? Хто затверджував підручник, який суперечить офіційній позиції самої країни і містить абсолютно брехливі твердження?

До речі, наскільки відомо, відповіді Посольству України від видавництва та міністерства освіти Італії ще не отримали, і було б неймовірно цікаво подивитись, що у підручнику історії, який також написав цей Карло Григуоло.

МЗС України, ваш вихід, наголошує блогер.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: