Росія пробує встромити свій кіготь в білоруську кризу

13.08.2020 0 By NS.Writer

На думку кандидатки у президенти на виборах Білорусі Анни Конопацької, поряд із мирними протестами в Білорусі свою діяльність розвертають «прокремлівські тітушки». Вони втираються в довіру опозиційно налаштованій молоді.

Як пише 24tv.ua, про це Анна Конопацька розповіла в ефірі телеканалу 1+1. Вона зауважила: протести, що тривають у Білорусі, слід розрізняти.

У Білорусі проходить ситуація, що схожа на кримсько-донецький сценарій. Багато хто розуміє, що проросійські тітушки в Білорусі творять хаос, вони втягують у свою протиправну діяльність опозиційно налаштовану молодь, — висловилася вона.

За словами політикині, у Білорусі протестують дві категорії:

— Є мирні протести, на які виходять громадяни. Приміром, символом цих протестів стали жінки. Вони виходять проти виборів, що стали суцільним беззаконням.

— А є протести, які за словами Конопацької, куруються діями «навколоросійських, прокремлівських, олігархічних структур і за їхні гроші».

Також Конопацька наголошує, що люди виходять на вулиці білоруських міст проти влади, диктатури, яка встановилася.

«У нас авторитарна диктатура, у нас рішення ухвалює одна людина. Люди виходять проти беззаконня. Але, на жаль, не звучать заклики до відродження свідомості білорусів, відновлення державності, незалежності», — наголосила Конопацька.

Протести у Білорусі: коротко

Масштабні протести у Білорусі спалахнули ввечері 9 серпня, після оголошення попередніх результатів президентських виборів. На них перемогу здобуває чинний глава держави Олександр Лукашенко.

Білоруси з цим не згодні, вони кажуть, що вибори були повністю сфальсифіковані. Ці слова підтверджують і незалежні спостерігачі.

Відтак, вже кілька днів поспіль білоруси виходять на вулиці з вимогою провести нові вибори без участі в них Лукашенка.

Під час мирних акцій протесту, що відбуваються по всіх містах Білорусі, силовики жорстоко б’ють та затримують людей. При цьому у сутичках з ними використовують світло-шумові гранати, кийки, стріляють гумовими, а подекуди й бойовими патронами.

Відтак, у лікарнях перебувають сотні постраждалих, офіційна влада повідомляє про одну жертву. Втім, ЗМІ припускають, що жертв може бути більше, щонайменше, — 4.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: