Російський лосось втік до Америки

29.07.2021 0 By NS.Writer

В американському штаті Аляска зафіксували аномальну кількість лосося, який приплив з океану в місцеві річки на нерест. Очевидці повідомляють, що довжина рибного потоку простягається на багато кілометрів уздовж водойми, а екологи назвали приріст лососевих рекордним за всю історію спостережень, пише Валерій Авер’янов.

Американські журналісти і морські біологи з’ясували, що половина риб, що приплили, виявилася не місцевою, а камчатською. Пізніше вже російські розвідники лососів повідомили, що майже весь виведений за минулі роки нерест кудись зник 6 місяців тому.

Виявилося, це були лососі з урядової програми «Доступна риба Росії» по збільшенню кількості вилову риби для її здешевлення на вітчизняному ринку. Програма стартувала в 2017 році і обійшлася федеральному бюджету в 760 мільйонів рублів.

Вчені так і не змогли пояснити причину такої масової міграції на таку велику відстань.

«Щось трапилося в середині січня, після чого лососі вирішили покинути акваторію Росії, більше нічого сказати не можемо», — заявила біолог Анастасія Щукіна.

Влада Аляски жартома подякували своїм камчатським колегам і заявила, що частина виловленого лосося піде на експорт для конкурування зі скандинавською рибою. Тим часом, на російському ринку червона риба за тиждень подорожчала на 55% і прогнозується її дефіцит до 2022 року.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: