Річницю створення батальйону «Донбас» відзначили у районі ООС на Донеччині

31.05.2021 0 By NS.Writer

Учора у Слов’янську відзначили 7-му річницю створення батальйону спеціального призначення «Донбас», пише armyinform.com.ua.

В урочистих заходах взяли участь тимчасовий виконувач обов’язків командувача Об’єднаних сил генерал-майор Віктор Ганущак, голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, члени родин воїнів, представники силових структур, які беруть участь в ООС, а також представники громадськості, волонтери та мешканці міста.

Під час урочистостей присутні згадували героїчні сторінки батальйону «Донбас», хвилиною мовчання вшанували загиблих за роки війни.

Тимчасовий виконувач обов’язків командувача Об’єднаних сил генерал-майор Віктор Ганущак, звертаючись до присутніх, зазначив:

— З першого дня агресії з боку Російської Федерації, війни, яку вона веде проти нашої держави, проти українського народу, ви стали на захист Батьківщини. Більшість із вас не байдужі до майбутнього нашої держави, ви віддаєтеся повністю нашій Перемозі. Я щиро дякую всім, усім бійцям, які захищають нашу неньку Україну. Дякую родинам військовослужбовців, ветеранам підрозділу, які стояли з перших днів на захисті нашої Батьківщини.

Вічна пам’ять і слава Героям, які вже не повернуться у стрій! Ми повинні згадувати їх і передавати це своїм наступним поколінням, щоб вони не забували, якою ціною дається воля і свобода, незалежність, яку треба цінувати.

Під час урочистостей військовослужбовців, ветеранів та представників волонтерських організацій батальйону спеціального призначення «Донбас» було нагороджено від командування ООС, обласної влади, Національної гвардії України.

Слід зауважити, що бойовий шлях цього підрозділу розпочався дещо раніше, коли навесні 2014 року РФ розпочала вторгнення в Україну, першими своє плече війську та державі підставили добровольчі загони, серед яких і батальйон «Донбас». Ще в середині травня 2014 року воїни батальйону взяли під контроль п’ять районів Донеччини, а 23 травня — зазнали перших бойових втрат: п’ятеро бійців полягли в бою під Карлівкою.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко:

— «Донбас» швидко став одним із символів спротиву російській агресії й залишається таким і донині. Я дякую всім, хто впродовж семи років продовжує воювати за нашу свободу і незалежність. Слава Україні!

Під час святкування присутні почесні гості та ветерани батальйону залишили на згадку свої підписи на прапорі України із символікою батальйону, а дещо згодом на повітряних кулях запустили в небо цей підписаний прапор.

На завершення свята присутні мали змогу ознайомитись з технікою і озброєнням, яке використовують підрозділи Національної гвардії.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: