РФ спантеличена «вартісною» боротьбою за Бахмут

04.12.2022 0 By Chilli.Pepper

Військові рф спрямовують свої ресурси на захоплення невеликого міста Бахмут, що спантеличує аналітиків розвідки, які кажуть, що місто на сході України не має стратегічного значення, повідомляє newssky.com.ua із посиланням на nypost.

Українські військові обстрілюють з артилерії позиції російських військ поблизу Бахмута Донецької області.

Російські війська намагаються оточити місто в Донецькій області, одному з чотирьох регіонів, які росія оголосила своїми. Але Бахмут, у якому перед війною проживало лише близько 70 000 жителів, за словами Міністерства оборони Великої Британії, не давав великої переваги.

«З початку серпня 2022 року росія віддає перевагу Бахмуту як своїй основній наступальній зброї», — повідомило міністерство в суботу в щоденній розвідці. «Захоплення міста мало б обмежене оперативне значення».

У повідомленні йдеться, що взяття Бахмута буде насамперед «символічним, політичним завданням» для Кремля, який за останні кілька місяців зазнав величезних втрат на полі бою, включаючи відступ у листопаді з ключового міста Херсона, яке він утримував з початку війни.

«Захоплення міста мало б обмежену оперативну цінність, хоча це потенційно дозволило б росії загрожувати більшим міським районам Краматорську та Слов’янську», – заявили в Міноборони про Бахут. «Однак кампанія була непропорційно вартісною порівняно із цими можливими надбаннями».

Ці зусилля також знищили місто, яке має історичне значення для України. На відео, опублікованому в мережі радником МВС України, видно блок за блоком розбомблені будинки, житлові будинкі і підприємства.

«Те, що колись було житлом людей, тепер лише порожні мушлі», – сказав радник Антон Геращенко. «”русскій мір” знищив світи багатьох українських людей».

Окремо радник президента України Володимира Зеленського висміяв росію за використання своїх ресурсів, людських і військових, у війні.

«Поблизу міста, яке не має стратегічного значення, Кремль знищує тисячі своїх призовників, полонених, найманців і військових», – написав радник президента Михайло Подоляк. «Все для того, щоб довести собі: ми ще щось можемо! Ні, ви не можете. Забудьте про Бахмут».

Раніше цього тижня високопоставлений представник США Міністр оборони під час брифінгу в Міністерстві оборони наголосив на історичному значенні Бахмута для України, вказавши на звірства Другої світової війни, які сталися в місті.

«Бахмут був місцем, де було близько 3000… євреїв, яких нацисти помістили в тунель або печеру та замуровали», — сказав неназваний чиновник. «Я вважаю, що український народ має великий зв’язок із самим Бахмутом».

Чиновник також сказав, що в місті є «досить пристойне перехрестя дороги та залізниці», яке дозволить просуватися в кількох напрямках.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: