РФ планує дискредитувати «Кримську платформу» та зірвати її старт

23.02.2021 0 By NS.Writer

Дмитро Кулеба назвав відкриття «Кримської платформи» вірним шляхом, але зауважив про наміри російської сторони зірвати та дискредитувати ініціативу, адже її метою є деокупація Криму.

Як пише donpatriot.news, таку інформацію оприлюднив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу «Прямий».

За словами міністра, за отриманими ним даними з різних джерел, дії української сторони щодо впровадження «Кримської платформи» викликають у Росії вкрай нервову реакцію, та справжній «кіпіш».

«Тобто в РФ вже мобілізовані всі на протидію цій ініціативі. Поставлені дві задачі. Перша — дискредитувати „Кримську платформу“ на старті як таку. І друга — зірвати участь світових лідерів в її інавгураційному саміті, що відбудеться в серпні», — розповів український дипломат.

Також міністр додав, що подібна реакція з боку РФ означає, що вони бояться та розуміють ті загрози, які несе створення цієї ініціативи.

Нагадаємо, «Кримську платформу» планують до запуску і на базі ПАРЄ. Це додатковий майданчик для обговорення питань порушення прав людини на окупованому кримському півострові.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: