Рештки розкопані у Німеччині дають підстави вважати, що групи середньовічних воїнів вербувалися здалеку

09.09.2018 0 By Chilli.Pepper

Аналіз ДНК європейських знахідок при розкопках кладовища проливає нове світло на Франкську імперію, повідомляє новину sciencenews.

людські скелети з Нідерхотцінгене

Нове дослідження людських рештків, включаючи ці скелети, на середньовічному європейському кладовищі вказує на те, що вони прийшли з політично могутнього військового клану, який багато подорожував, щоб зібрати додаткових членів. LANDESAMT FÜR DENKMALPFLEGE IM RP STUTTGART

 

Силові структури переступили межі спорідненості у середньовічній Європі. Нове дослідження припускає, що у похованні на півдні Німеччини містяться члени потужної сім’ї воїнів, які багато подорожували, щоб знайти новобранців для приєднання до клану і підтримки пост-римського королівства.

Тринадцять осіб, поховали в Нідерхотцінгене, що належав алеманнам, конфедерації німецьких племен, які були завойовані і інтегровані у сусіднє королівство франкського народу, початки якого сягають приблизно 1400 років тому, кажуть дослідники. Розкопки у 1962 році показали тіла, які за оцінкою команди були поховані приблизно з 580 по 630 роки, поряд із різними видами зброї, броні, ювелірних виробів, вуздечки і залишками трьох коней.

ДНК, витягнута з німецьких скелетів, ідентифікувала однадцятьох, як ймовірних чоловіків, повідомляють колеги і біомолекулярний археолог Нейл О’Салліван з Інституту досліджень Eurac Research в Больцано, Італія, 5 вересня в Science Advances. Шість скелетів показали генетичні зв’язки з сучасними північними і східними європейцями. Всі, крім одного з шести, були тісно пов’язані, включаючи батька і двох його синів. Хімічний аналіз зубної емалі, яка забезпечує регіональні сигнали раннього дитячого харчування, вказує на те, що ці люди росли поблизу Нідерстоццінгена.

Артефакти трьох іноземних середньовічних європейських культур лежали у могилах чотирьох місцевих чоловіків. Дослідники підозрюють, що зброя та інші предмети, типові для франків, належали одній людині – згаданого раніше батька – який, можливо, очолював військовий клан.

артефакти франкських воїнів

Ймовірно, члени середньовічного військового клану були поховані на центрально-європейській ділянці з предметами трьох регіональних культур. Ці речі включали церемоніальну зброю та інші артефакти франкської імперії, яку воїни представляли на завойованих землях.

 

Ще три людини, поховані на цій ділянці, генетично не пов’язані ні з ким іншим. Двоє володіють такою ж ДНК, як у сучасних середземноморських людей. Вчені припускають, що всі вони провели своє дитинство в інших регіонах.

Нові результати підтверджують попередні припущення про те, що незабаром після падіння Римської імперії у п’ятому сторіччі, Франкская імперія підтримувала владу в Центральній Європі протягом кількох століть, створюючи мобільні військові клани, які проводили примусове підпорядкування правителю.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: