Рейтинг зарплат програмістів України, Польщі, Німеччини й США

30.11.2021 0 By NS.Writer

Скільки заробляють наші програмісти у порівнянні з Західною Європою та США, пише dev.ua.

Зарплати співробітників IT-компаній в Україні знаходять у діапазоні від $1 500 у Junior software engineer до $4 000 у Team lead та Senior software engineer, повідомляє Новое Время.

При цьому більшість пропозицій по зарплаті в Україні перевищують польські:

Відмічається, що середня тривалість роботи співробітника в IT-компанії в Україні становить від 3 до 5 років, і лише 2% досліджених компаній фіксують тривалість понад 5 років.

Найбільша плинність відзначається серед розробників і найпоширеніша причина, як і більшості галузей — пропозиція вищої заробітної плати. Понад 70% IT-компаній наголошують на браку розробників, у зв’язку з чим додатково деякі компанії готові запропонувати кандидату бонус при працевлаштуванні (близько 40% компаній від загальної кількості).

Повідомляється, що 40% компаній надають стажування та майже 70% його оплачують. У боротьбі за кадри IT-бізнес надає своїм співробітникам різні пільги. Найпоширенішими є медична страховка, корпоративні заходи, навчання, спорт та додаткові вихідні.

Також серед пільг деякі компанії надають: послуги масажиста, йоги, штатного психолога, ігрові приставки, кімнати/капсули для сну, нянька, можливість наводити домашніх тварин, страхування членів сім’ї. Більша частина компаній мають власний тренінговий центр для співробітників, також не менш популярне онлайн-навчання (e-learning).


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: