П’ятий Island назвали на честь В’ячеслава Кубрака

01.11.2021 0 By NS.Writer

Патрульних катер типу Island, який відправлять з США в Україну, буде носити назву на честь морського піхотинця В’ячеслава Кубрака.

Про це повідомляє Мілітарний.

За планами п’ятий патрульний катер «В’ячеслав Кубрак» типу Island повинен відправитися в Україну вже восени.

Нещодавно у місті Балтимор, США, вже завершився курс допідготовки 5-го екіпажу патрульних катерів типу «Island».

Український екіпаж патрульного катеру вже носить нарукавні знаки з ім’ям В’ячеслава Кубрака.

Нарукавні знаки українського екіпажу патрульного катеру типу Island з ім’ям В’ячеслава Кубрака. Жовтень 2021

Курс допідготовки, під керівництвом іноземних інструкторів, тривав шість тижнів і був проведений на верфі Берегової охорони США.

Підготовку екіпажі проходили безпосередньо на тих катерах типу «Island», на яких будуть надалі нести службу в України.

Нагадаємо, офіційна передача перших кораблів українським військовим морякам від берегової охорони США відбулася 27 вересня 2018 року на військово-морській базі в Балтиморі (штат Меріленд, США). Патрульні катери отримали бортові номери «Слов’янськ» (P190) і «Старобільськ» (P191). 21 жовтня 2019 року патрульні катери були доставлені в Одесу, де згодом їх прийняли до складу ВМС ЗСУ.

В’ячеслав Кубрак

В’ячеслав Кубрак

У 2014 році проходив службу у Криму, в 36-й бригаді. Після окупації Криму російськими військами вийшов на материкову частину України.

Прапорщик, командир інженерно-саперного взводу 36-ї бригади. З вересня 2014 року виконував завдання у Приазов’ї; бойове хрещення прийняв поблизу селища Гранітне, відразу потрапили під шквальний вогонь російської артилерії. 2016 року взвод В’ячеслава першим вступив на східну околицю Широкиного.

8 жовтня 2019 року під час виконання бойового завдання з проведення інженерної розвідки в зоні боїв зазнав мінно-вибухового поранення внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої. 11 жовтня 2019-го помер в Обласній клінічній лікарні ім. Мечникова. Похований у Миролюбівці.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: