Sony PS5 чи PS5 Digital Edition: що краще купити?

30.07.2020 0 By Chilli.Pepper

Давайте порівняємо характеристики та функції майбутніх консолей Sony PlayStation 5 і Sony PlayStation 5 Digital Edition.

(Фото надано: PlayStation)

 

Ми очікуємо PlayStation 5 нового покоління цілу вічність, а отримаємо, натомість,  одразу дві консолі. Тому що у Sony є не одна, а дві нові ігрові приставки, готові до дебюту цієї зими: PS5 і PS5 Digital Edition. 

Яка основна відмінність між ними? У однієї є дисковод, а у іншої немає. Це означає, що бездискова Digital Edition зможе тільки транслювати ігри, фільми, музику і телешоу, а не запускати їх просто з CD, DVD або Blu-ray. Але це НЕ єдине, що потрібно врахувати.

Тут ми опишемо всі основні фактори, які необхідно брати до уваги, щоб допомогти вам обрати нову консоль.

До речі, слідкуйте за оновленням на сайті магазину foxtrot за посиланням — саме ці ігрові приставки.

PS5 проти PS5 Digital Edition: ціна

Sony ще не оголосили ціну PS5 і PS5 Digital Edition. Але у нас є досить виразне уявлення про те, чого можна очікувати.

(Фото надано: Sony PlayStation)

 

По-перше, справедливо припустити, що Digital Edition без диску буде дешевшою, ніж «повна версія». Саме такий підхід Microsoft застосували до своїх Xbox One S і Xbox One S All-Digital Edition. Зрештою, якщо ви отримуєте менше функціональності, з цього випливає, що ви повинні платити менше, так чи ні?

По-друге, ми можемо припустити, що повноцінний PS5 не коштуватиме більше 500 доларів на світових ринках. За оцінками, вартість основної консолі становить близько 499 доларів США, а Digital Edition вартує на 100-ню дешевше: 399 доларів США.

PS4 стартував за ціною 399 доларів, але це було ще у 2013 році, коли такі гроші були дещо занадто. “Просіть трохи більше, ніж здається розумним”.

Отже, якщо ви хочете заощадити трохи грошей, PS5 Digital Edition має стати очевидним вибором.

 

PS5 проти PS5 Digital Edition: дизайн

(Фото надано: PlayStation)

 

Як видно із фото, основна відмінність між двома консолями у тому, що в однієї є дисковод, а в іншої – ні. Це також дозволяє Digital Edition бути дещо стрункішою у напрямку до основи.

Це насправді допомагає її дизайну. Обидві приставки виглядають скульптурно, справляючи науково-фантастичне відчуття, але без слоту для диска, який дещо спотворює зовнішній вигляд, Digital Edition насправді естетичніша. Розумно припустити, що Digital Edition було спроектовано першою, а дисковод доданий пізніше.

Але обидві вони мають однакові характерні елементи дизайну, а саме високу оболонку з білими комірцями, яка відокремлена від чорного корпусу пристрою ребристими зазорами для забезпечення вентиляції. Замість того, щоб приховати цей функціональний елемент, Sony підкреслила його м’якими синіми вогнями, досягнувши успіху в створенні функції з цього.

Вони обидві повинні мати дуже схожі розміри, а це означає, що будь-яка з них буде вищою за інші консолі при вертикальному розташуванні.

Естетично PS5 – це вражаючий дизайн, який розділив думки. Але нам це подобається.

 

PS5 проти PS5 Digital Edition: технічні характеристики

(Фото надано: PlayStation)

 

Хоча це не підтверджено, вважається, що PS5 і PS5 Digital Edition пропонують паритет продуктивності, тому ми очікуємо, що PS5 Digital Edition будуть мати ті ж характеристики, що й стандартна PlayStation 5 (за винятком дисководу). Це означає підтримку відео 8K (хоча й певною мірою), частоту кадрів до 120 кадрів в секунду і HDR (можливо, навіть HDR10 + або Dolby Vision, якщо нам пощастить).

І те, й інше може бути досить незвичайним для аудіосистеми, оскільки Sony стверджує, що PS5 встановить новий «золотий стандарт» в аудіо. Здається, це означає, що він буде підтримувати технологію Sony 360 Reality Audio, яка забезпечує справжнє занурення у 360-градусну звукову картину. Але конкуруюча технологія Dolby Atmos також може бути використана, можливо для телешоу і фільмів. Пильнуймо цей момент…

У іншому випадку ми, швидше за все, побачимо той же процесор на базі AMD Zen 2, ту ж саму 16 ГБ GDDR6 / 256-бітну пам’ять і ті ж 825 ГБ твердотільного сховища. Цей твердотільний накопичувач можна було б швидко заповнити іграми – PS4-видання в середньому має розмір близько 40 ГБ, а більш просунуті гри для PS5 будуть тільки збільшуватися – і зовнішній жорсткий диск повинен допомогти.

PS5 проти PS5 Digital Edition: вирок

Так само, як Microsoft зробила з Xbox One S All-Digital Edition (і, ймовірно, буде робити це знову з Xbox Series S без дисків), схоже, що Sony грає із нею розумно з PS5 Digital Edition; єдина різниця між ним і стандартним PS5 — дисковод і ціна. Те, яка консоль вам підходить, насправді залежить від того, чи можете ви жити без підтримки дисків.

Якщо ви хочете, щоб ігрова приставка була в основі ваших розваг, часто використовувалася як програвач DVD / Blu-ray / CD, вам, швидше за все, знадобиться повноцінна PS5. Однак, якщо ви використовуєте консоль виключно для ігор або у вас є швидке і надійне підключення до Інтернету для потокової передачі і завантаження, і ви можете впоратися зі зберіганням ігор у цифровому вигляді, а не на диску, Digital Edition може заощадити вам чималі гроші.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: