Прозоре дерево може стати вікном майбутнього

24.10.2020 0 By Chilli.Pepper

Опалення та охолодження будинку коштує дорого, а неефективні будівельні матеріали часто погіршують вуглецевий слід будинку.

І завдяки новому поколінню футуристичних будівельних матеріалів їх оновлення, схоже допоможе вирішити не тільки цю проблему.

Група дослідників з USDA та декількох дослідницьких установ заявляють, що вони розробили «прозоре дерево» – матеріал, схожий на скло, виготовлений майже повністю з дерева, який, на їх думку, міцніший, безпечніший, економічніший та ефективніший у порівнянні зі склом.

Удар по склу

Це прибуткова концепція, яка привернула увагу безлічі дослідницьких груп по всьому світу, які працюють над аналогічними концепціями.

Проблема звичайного скла полягає у тому, що особливо в одноконтурній конфігурації це жахливий ізолятор. Згідно із недавньою заявою Міністерства сільського господарства США (USDA), його виробництво також може мати значний вуглецевий слід, що викидає за місткістю близько 25 000 метричних тонн на рік.

У своїй роботі, опублікованій у Journal of Advanced Functional Materials, дослідники стверджують, що їх прозора деревина призводить до того, що їх прозоре дерево призводить до створення вікон у п’ять разів більше термічно ефективних, ніж скло.

Великий вибір ламінату, паркетної й масивної дошки представлено на https://laminat-parket.com.ua/vinil. Магазин створений для того, щоб допомогти Вам зорієнтуватися у всьому великому різноманітті і вибрати для своєї підлоги в оселі тільки найкраще.

Зелений тренд

Створення нового матеріалу – також набагато більш екологічний процес. По-перше, він зроблений з екологічно чистого, дерева швидкого зростання бальзам. Дерево окислюється в спеціальній ванні для відбілювання, а потім просочується синтетичним полімером.

Отриманий матеріал є не тільки практично прозорим, він більше нагадує пластик – витримує удари набагато краще, ніж скло, і має тенденцію згинатися та розколюватися, як деревина, замість того, щоб розбиватися на шматки.

Перехід на прозору деревину видається більш ніж рентабельним. Висока термічна ефективність. Зроблений з екологічно безпечного поновлюваного ресурсу з низьким рівнем викидів вуглецю. Він також сумісний з існуючим промисловим технологічним обладнанням, що спрощує перехід до виробництва.

Враження USDA

“З урахуванням усіх цих потенційних переваг для виробництва, споживачів та навколишнього середовища, аргументи на користь прозорої деревини не може бути … більш чіткими”, – йдеться у заяві.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: