Проста стратегія “Тойоти” може зробити вас успішними в бізнесі і житті

11.03.2016 0 By Chilli.Pepper

Іноді, для того, щоб вирішити каверзну проблему, ви повинні копати трохи глибше, ніж пересувати фігури по поверхні.

стратегіяВи можете звертатися до зовнішніх ознак, але швидше за все, основна проблема не зникне назавжди.

На щастя, навичка розшарування пробеми не обов’язково вимагає кількох років психотерапії. Насправді, ви можете надавати імпульсу процесу вирішення проблем, задавши просте питання: “Чому?”

Так вважає Чарльз Дахігг, журналіст New York Times і автор нової книги “Розумніше, Швидше, Краще”. Дахігг нещодавно написав статтю в The New York Times про те, як він використовував цю стратегію, щоб, нарешті, зупинити нарешті припинити пропускати вечерю зі своєю родиною.

Дахігг каже, що він запозичив стратегії “П’ять Способів” від виробника автомобілів Toyota, в якій працює та ж система в рамках всієї організації. Процес неймовірно простий: запитайте “чому” п’ять разів, і ви побачите основне питання, яке потребує резолюції.

Для Дахігга, це означало, поставити питання, чому він і його дружина не потрабляють додому вчасно на вечерю зі своїми дітьми: вони завжди залишалися допізна на роботі.

Чому? Тому що вони повинні були піклуватися про задачі, які вони відклали протягом дня.

Чому? Тому що вони з’являлися на роботу із запізненням і не мали можливості впоратися з тими завданнями, в ранкові години.

Чому? Тому що діти довго готувалися вранці.

Раптово, рішення з’явилося: нехай діти викладають свої наряди вночі і одягаються насамперед вранці. Таким чином, Дахігг і його дружина не спізнювалися би на роботу і реструктуризували б негативний цикл перебування в офісі до пізньої вечері.

Ключем до вирішення цієї проблеми був образ мислення, уникаючий поверхневого прояву – і, дізнаватися, що джерела даної проблеми простіші, ніж здавалось.

Мабуть, та ж стратегія може застосовуватися до будь-якої проблеми, від пробудження до переїдання, і до того щоб даремно не витрачати час у Facebook на роботі. Коли ви починаєте питати, чому існують певні приклади неприємної поведінки, ви ближче до знаходження простого і ефективного рішення.

Як пише Дахігг, продуктивність “означає різні речі для різних людей, але по своїй суті, мова йде про те, щоб думати трохи більш глибоко про вибір, який ми робимо щодня”.

За матеріалами: businessinsider.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: