Про злочини РПЦвУ проти пастви заявив Мукачівський архієрей ПЦУ

29.09.2020 0 By NS.Writer

Єпископ Мукачівський і Карпатський ПЦУ Віктор Бедь заявляє про грубе порушення конституційних прав і свобод парафіян та настоятеля релігійної громади Свято-Вознесенської парафії Православної Церкви України в с. Присліп Міжгірського району представниками Московського Патріархату.

Як пише sz.uzhgorod.ua, про це владика Віктор Бедь повідомив Релігійній правді.

Він вимагає від голови Закарпатської обласної державної адміністрації, прокурора області та начальника Національної поліції в Закарпатській області вжити заходів з метою захисту конституційних прав і свобод парафіян та духовенства ПЦУ в с. Присліп.

За словами єпископа, організована злочинна група осіб на чолі із священником РПЦвУ Володимиром Бітляном шляхом застосування грубої сили зірвала святкове богослужіння в храмі Свято-Вознесенської парафії в с. Присліп Міжгірського району Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України та незаконно захопила храм.

Владика зазначає, що такі дії відбуваються не вперше, однак жодного разу злочинців не було затримано та притягнуто до відповідальності.

Він вимагає від правоохоронців притягнути до кримінальної відповідальності всіх винних у побитті парафіян та настоятеля Свято-Вознесенської парафії в с. Присліп та винних у вчиненні інших злочинів: погрозі вбивством, перешкоджанні здійснювати богослужіння та інші релігійні обряди, перешкоджанні користуватися храмом та незаконному його захопленні.

Як ми повідомляли, 19 серпня під час богослужіння в храмі Свято-Вознесенської парафії с. Присліп на Закарпатті розлючена юрба прихильників РПЦвУ побила священника ПЦУ.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: