Прикордонники затримала колаборанта з Криму

24.09.2021 0 By NS.Writer

На адмінмежі прикордонники затримали громадянина України, який брав участь у діяльності незаконних збройних формувань на території Криму.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Державну прикордонну службу України.

У контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак» прикордонники виявили громадянина України, який входить до незаконних формувань окупантів на території Криму.

Чоловік 1957 року народження прямував з тимчасово окупованого Криму на материкову частину України.

Під час огляду його речей прикордонники спільно з митниками виявили медалі «За заслуги перед отечеством», «За защиту Крыма», «5 лет крымской весне», «Крымская весна».

Медалі особа отримала у 2014 — 2018 роки, та «завізовані» підписами президента РФ і представниками окупаційної влади Криму.

Крім того, чоловік мав посвідчення учасника так званої кримської регіональної громадської організації «Союз ветеранов свободного полка народного ополчения Республики Крым».

Громадянин брав активну участь у діяльності незаконних збройних формувань на території Криму, заворушеннях та нападах з метою захоплення підприємств, установ та державних організацій.

Прикордонники повідомили про затримання представників Національної поліції та передали злочинця правоохоронцям.

Також нещодавно у Херсонські області контррозвідники СБУ затримали учасника незаконного збройного формування «Самооборони Криму».

Повідомлено, що він обіймає посаду так званого заступника директора захопленого РФ міжнародного аеропорту «Сімферополь».

Нагадаємо, у січні 2021 року Сергій Кривоноc розповів, що в лютому 2014 року, коли він керував штабом високомобільних десантних військ України, його десантники готувалися вирушити до Криму. Тоді у Генштабі ЗСУ розробили триетапний план звільнення півострова і що ця операція планувалася на початок березня 2014 року.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: