Прикордонники закупили 60 дронів DJI Matrice 300

21.12.2021 0 By NS.Writer

Держприкордонслужба закупила 60 дронів DJI Matrice 300 на 50 млн гривень, які мають залучити до охорони кордону України, повідомляє Мілітарний з посиланням на Державну прикордонну службу України.

Дрони DJI Matrice 300 прикордонників України. Грудень 2021. Фото: ДПСУ

Наразі комісія здійснює приймання від постачальника комплексів безпілотних літальних апаратів, загальною вартістю майже 50 мільйонів гривень.

Дані комплекси закуплені Адміністрацією Державної прикордонної служби України за державним оборонним замовленням на 2021 рік.

Частина їх уже доставлена у Головний центр підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота.

Загалом вже отримано 8 комплексів до складу яких входять 24 БПЛА з моніторинговим обладнанням.

Ще 12 таких комплексів (36 дронів) планується отримати до кінця поточного року.

До складу кожного комплексу входять три безпілотних літальних апарати DJI Matrice 300 з системами розпізнавання перешкод.

Також комплекси включають пульти дистанційного керування, комбіновані підвіси з камерами денного бачення, телевізійними камерами та лазерними далекомірами.

Для забезпечення можливості обробки польотної інформації, опрацювання донесень, вивчення метеорологічної обстановки, організації пошукових операцій, комплекс укомплектований автоматизованим робочим місцем на базі ноутбука та планшета.

Отримані дрони можуть використовуватися в радіусі до 15 км від оператора як вдень, так і вночі, бо комплектуються й оптичними та тепловізійними камерами.

Нагадаємо, у листопаді у передмісті Одеси військові збили новий поліцейський дрон з тендеру у 1,5 млн гривень, що літав над військовими об’єктами.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: