При скоординованому використанні «Байрактар» ​​може бути дуже ефективним на Донбасі

03.11.2021 0 By NS.Writer

Як уже повідомляла АрміяInform, в Україні вперше відбулося бойове застосування безпілотного комплексу Bayraktar. Що ж являє собою цей безпілотний комплекс? І як його можна надалі застосовувати нашим Збройним Силам? Про це розповів турецький військовий експерт Арда Мевлютоглу, пише armyinform.com.ua.

За його словами, озброєний безпілотник «Байрактар» оснащений двома або чотирма бомбами з лазерним наведенням. Одна версія бомби важить близько 8 кілограмів, інша — близько 23 кілограмів. Тому вони не дуже важкі, але ефективні проти легкої бронетехніки, груп малої піхоти, невеликих артилерійських підрозділів, радарів та систем протиповітряної оборони.

— І, як ми бачили в Сирії, в Лівії, в Нагірному Карабаху, ці озброєні безпілотники можуть бути надзвичайно ефективними у боротьбі проти легких цілей, якщо їх використовувати в координації з артилерійськими підрозділами та повітряними силами. Тож на Донбасі проти озброєних терористичних угруповань,які оснащені легкою технікою та зазвичай працюють групами в легкових вантажівках,дрон”Байрактар«​​може бути дуже ефективним. При використанні окремо, лише окремо, в автономному режимі «Байрактар» може зазнати втрат від систем радіоелектронної боротьби, протиповітряної оборони. Тому його слід використовувати у координації з дружньою артилерією,системами радіоелектронної боротьби та повітряними силами. При такому скоординованому використанні «Байрактар» може бути дуже ефективним на Донбасі, — заявив Арда Мевлютоглу.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: