Представники місії UNIFIER почали навчати розвідку НГУ

09.06.2021 0 By NS.Writer

На базі Навчально-бойового центру підготовки підрозділів до спеціальних дій Міжнародного центру Нацгвардії триває Базовий курс підготовки розвідника НГУ.

Розвідку НГУ почали навчати представники місії UNIFIER. Фото: НГУ

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на НГУ.

Повідомляється, що канадські інструктори показують та навчають, як відповідно до стандартів НАТО ведеться розвідка на ближній відстані та облаштовується патрульна база.

«Перш ніж облаштувати патрульну базу бійці Національної гвардії разом із канадськими інструкторами здійснили марш у глибину лісу по заболоченій місцевості та провели розвідку місцевості. Далі канадські інструктори показували і розповідали як діяти правильно у різноманітних ситуаціях з точки зору послідовності тактичних елементів дій, для того, щоб розвідка була проведена правильно і у повному обсязі» — йдеться у повідомленні.

Патрульна база — це тимчасовий табір, де воїни можуть відпочити, почистити зброю та спланувати наступні дії. Практичне заняття показало, що встановлення патрульної бази є необхідною та ефективною частиною ведення розвідки.

«Концепція ведення розвідки в Канаді та Україні майже однакова, тому нам було легко знайти спільну мову і порозуміння у навчаємих. Ми намагаємося навчати деталям та хитрощам ведення розвідки, як доповнення до їх багажу знань», — відзначив керівник курсу від Канадської сторони.

Зазначається, що після того як були виставлені патрулі особовий склад підрозділів, що проходять підготовку, розділився на три групи та відпрацював такі дії як розвідка об’єкта, маршруту, перехрестя, ділянки місцевості, одночасно отримуючи вказівки від інструкторів.

Зі слів інструкторів, гвардійці дуже швидко засвоюють матеріал, та що їм особливо до вподоби, воїни починають відразу застосовувати отриманні знання на практиці, повідомляють в НГУ.

Нагадуємо, що у квітні, водолази з Канади провели навчання з інструкторами-викладачами Школи водолазів Військово-Морських Сил ЗС України. На одному із занять, українські «пірнальники» виконували вправи з парного занурення.

Легководолазна підготовка українських спецпризначенців Фото: АрміяInform

На заняттях канадські інструктори спостерігали за діями наших водолазів з човна, один з них перебував на поверхні води. І в разі чого, вони готові були надати будь-яку допомогу. Інструктори з Канади надають допомогу у підготовці українських військових за стандартами НАТО в рамках операції UNIFIER, яка триває з 2015 року.

Також, в Одесі для корабельного складу Військово-Морських Сил (ВМС ЗСУ) вже розпочались курси з тактичного маневрування за участю канадських інструкторів у межах проведення операції UNIFIER.

Для військових моряків проводитимуть теоретичні заняття з тактичного маневрування, а саме: прокладання маршрутів руху корабля або груп кораблів, будування тактичних порядків, проведення розрахунків та спільного способу передачі сигналів.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: